Zvon: Prețurile și specificațiile generale a nouă procesoare AMD Ryzen au fost aflate, ele sunt excepționale

Preț/viteză excelent

AMD va lansa seria de procesoare Ryzen pe 2 martie, dar informațiile oficiale nu sunt consistente. Cu toate acestea, sursele încep să intre pe fir. Luna trecută aflam că Ryzen va incorpora 17 procesoare, iar numărul nucleelor și firelor de execuție, dar și frecvența lor au fost dezvăluite.

Astăzi, zvonurile devin mult mai concrete, iar prețul a 9 modele este acum disponibil, precum și confirmarea frecvenței, a valorii Turbo, TDP și L3 Cache. Întregul tabel, via WCCFTECH, este disponibil în continuare.

Este de bun augur că cel mai ieftin procesor, R3 1100, este quad core, are 8MB L3 Cache și va costa doar 129$. Nici el, și nici fratele său imediat superior nu au hyperthreading.

Modelul R3 1300, de unde începe performanța dedicată jocurilor, are 4 nuclee, dar 8 fire de execuție, toate astea la 175$.

Vor exista și 2 modele hexacore, toate cu 12 threads, cel mai ieftin costă 229$.

Trecem la categoria grea, cu 8/16 cores și threads, cele trei procesoare costă 319$, 389$, respectiv 499$. Primul, R7 1700, se va vinde ca pâinea caldă, al doilea va fi și el căutat, iar despre al treilea am aflat anterior că rivalizează Intel i7 6900K la jumătate de preț.

Ca urmare, vedem cum AMD atacă foarte agresiv piața, oferind prețuri atrăgătoare și specificații excelente, cel puțin pe hărtie.

Tags: ,