A fost înființată World Esports Association (WESA)

WESA este o asociație profesională de eSport

După mai bine de un an de negocieri între ESL și opt dintre cele mai importante echipe de eSport din lume a luat naștere World Esports Association (WESA). Rolul noii asociații, așa cum este descris el în anunțul oficial, este de a profesionaliza eSport-ul. Adica de a standardiza regulamentele turneelor, de a îmbunătăți reprezentarea jucătorilor, dar și pentru a îmbunătăți distribuția veniturilor către jucători. WESA nu este însă un sindicat, ci se apropie mai degrabă de statutul unei asociații profesionale.

Organizațiile fondatoare:

FnaticTeam EnVyUsElectronic Sport League (ESL)
Natus VincereVirtus.proNinjas in Pyjamas
MousesportsG2 EsportsFaZe Clan

 

Players-CouncilStructura asociației este compusă dintr-un comitet compus din cinci membri. Doi dintre aceștia vot fi aleși de ESL, doi de către echipele membre, iar Președintele Comitetului va fi ales de către membri comitetului aleși în prealabil de ESL și de echipe. Acesta este, de altfel, și cel mai important organism al asociației.

Va exista, de asemenea, și un Consiliu al Jucătorilor, ale cărui atribuții vor consta în reprezentarea jucătorilor cu privire la reguli, transferuri sau politicile care vor fi discutate și adoptate de Comitet. În alte cuvinte, va avea un rol preponderent consultativ. Din acest motiv rămâne de văzut în ce măsură WESA chiar va și susține interesele jucătorilor.

 

Sursa: ESL