Valoarea industriei gaming s-a triplat datorită microtranzacțiilor

Jocurile ca servicii este viitorul

Compania de analiză a pieței digitale SuperData Research a publicat recent raportul Defend Your Kingdom: What Game Publishers Need to Know About Monetization & Fraud.

Se constată că jocurile tratate drept servicii aduc venituri mult mai mari producătorilor, exemplele oferite sunt Rainbow Six Siege, Destiny 2 și Battlefield 1. Acestea primesc frecvent conținut nou, atât gratuit, cât și contra cost. Drept dovadă, Rainbow Six Siege a intrat în al doilea an de conținut suplimentar, iar primul joc Destiny a primit pachete de conținut timp de aproape 3 ani.

În 2016, un sfert din veniturile generate pe piața digitală PC a jocurile cu preț de achiziție a venit din conținut suplimentar, precum microtranzacții, expansiuni sau DLC. Asta deoarece gamerii vor să obțină maximul din banii cheltuiți, o tendință începută cu jocurile Free to Play, acum aplicată și titlurilor de 60$.

Raportul spune că industria și-a triplat valoarea de când au început să fie introduse microtranzacțiile și pachetele contra cost, fără a oferi cifre concrete.

Privind către viitor, se estimează că tot mai puțini producători vor lansa jocuri noi, majoritatea alegând să urmeze planul „jocuri drept servicii”.

Un aspect interesant, fără legătură directă cu subiectul, este că gamerii americani așteaptă în general 21 de zile pentru a cumpăra un joc premium.

Avem confirmarea, deci: Loot Boxes în jocuri cu preț AAA nu vor pleca nicăieri.

Raportul este aici.

9 Comentarii [+] Adaugă un comentariu

 1. AleX Voinica a scris:

  The Apocalypse of video games is coming….

 2. Tom a scris:

  Exact ce nu vroiam sa aud

 3. EuSunt a scris:

  Exista o blucla si vor disparea si cacaturile astea.

 4. Alberto a scris:

  The gamer of the revolution
  Si gata atâta timp cât nu te oblica nu o face

 5. LucianF a scris:

  “Jocurile” ce conțin ”microtranzacții” ar trebui reglementate în același fel ca jocurile de noroc. Asemenea producții nu merită să fie încadrate în arte.

 6. Oodom a scris:

  Avem solutia NU CUMPARAM LA LANSARE SI NICI DLCuri.

 7. Dan a scris:

  Asta e doar inceputul, uitati-va la ubisoft cu assassin creed origins, jocul costa 60 euro, plus season pass 40 euro, plus dlc in prima zi, plus preoder dlc, plus lootboxes, plus misiuni care sunt exclusive, adica doar daca cumperi jocul de la … poti sa joci misiunea respectiva. Asta e viitorul jocurile, vandute pe bucati si cine apara kaktul asta merita batut pana la sange. Asa se numesc kakaturile astea lootboxes, o sa fie ceva normal in 3-4 ani. Kakatul asta e pacanele pentru copii, doar e legal. Cred ca e timpul sa-mi gasesc un alt hobby.

 8. LucianF a scris:

  @Dan, nu neapărat. Eu unul mă descurc cu jocuri mai vechi, pur și simplu încerc titluri mai puțin cunoscute și încă mă pot distra. GOG încă vinde JOCURI cel puțin.

 9. Georeg P a scris:

  Cata vreme exista prosti, vor exista si micro tranzactii.

Adaugă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Încurajăm cititorii ComputerGames.ro să ne raporteze orice abuz în comentariile publicate pe site.