Transferurile din eSport

Cine și unde s-a mai dus

După doi ani și jumătate petrecuți în circuitul de Hearthstone și un an și jumătate petrecut la G2 eSports, Adrian ‘Lifecoach’ Koy a luat decizia de a ieși atât din echipă, cât și din circuitul profesionist de Hearthstone. În schimb, jucătorul neamț s-a reprofilat pe GWENT: The Witcher Card Game. Deși în ultimele luni nu a avut rezultate foarte bune – 2016 fiind un an foarte slab pentru el –, dea lungul carierei sale profesioniste din Hearthstone, ‘Lifecoach‘ a obținut câteva locuri bune. Dintre acestea demne de menționat ar fi câte un loc 3-4 la HWC Europe Championship 2015 și la DreamHack Hearthstone Championship 2014, și câte un loc întâi la SeatStory Cup V, Viagame House Cup 3 și Celestial Invitational 1.

Încă o organizație nord-americană a renunțat la locul său din Overwatch League (OWL), de data aceasta fiind vorba de Team Dignitas. Pe cale de consecință, organizația a întrerupt colaborarea cu toți jucătorii săi, precizând însă, că este interesată să revină în circuitul de Overwatch atunci când momentul va fi oportun. Team Dingitas este a șasea organizație nord-americană care ia această decizie, alăturându-se compLexity Gaming, Denial eSports, Red Reserve, Spylce și Team SoloMid.

Echipa americană Denial eSports a întrerupt colaborarea cu Todd “anger” Williams după aproximativ nouă luni. Este al doilea jucător care este scos din Denial în decurs de nici două săptămâni, primul fiind Kristjan “FejtZ” Allsaar. Denial Esports este una dintre echipele care din 2014 încoace a cam dispărut din rândul echipelor de top nord-americane. 

La doar o lună de la transferul oficial la Immortals, Lincoln “fnx” Lau a și fost trimis pe banca de rezerve, urmând a fi transferat la o altă echipă. Motivul deciziei ar fi, conform anunțului organizației, o serie de neînțelegeri apărute între “fnx” și restul echipei. În total, “fnx” a jucat pentru Immortals ceva mai mult de trei luni, în cea mai mare parte a acestui timp ca rezervă.

În pregătire pentru sezonul de vară, Team EnvyUs a adus doi noi mid-laneri, pe belgianul Yasin ‘Nisqy’ Dinçer și pe sud-coreeanul Choi ‘Pirean’ Jun-sik. Primul a venit de la recent-promovata în EU LCS, Fnatic Academy, iar al doilea de la Phoenix1. Team EnvyUs a avut un sezon de primavară foarte slab în conferința americană LCS, terminând pe ultimul loc. Ulterior a reușit să-și păstreze locul în NA LCS prin victoria din LCS Summer Promotion din meciul cu Gold Coin United. Prin urmare era de așteptat ca anumite schimbări să aibă loc, prima dintre ele fiind plecarea lui Noh ‘Ninja’ Geon-woo la sfârșitul lunii aprilie.