Transferurile din eSport

Cine și unde s-a mai dus


Counter Logic Gaming l-a adus de la Immortals pe poziția de Jungler pe jucătorul american Joshua “Dardoch” Hartnett. Acesta i-a luat locul filipinezului Jake “Xmithie” Puchero, care a fost cedat chiar la Immortals. Joshua “Dardoch” Hartnett și-a început parcursul profesionist în 2015, de-atunci jucând pentru Team Liquid și Immortals. Counter Logic Gaming a avut un sezon  de primavără destul de bun, terminând pe locul patru în NA LCS. Ulterior însă, în play-off-uri, a pierdut chiar din primul meci în fața celor de la FlyQuest eSports. 

În ce-o privește pe Immortals, în locul lui Joshua “Dardoch” Hartnett, organizația l-a adus pe fostul jungler de la CLG, filipinezul Jake “Xmithie” Puchero. Acesta are ceva mai multă experiență de joc decât “Dardoch”, având peste cinci ani de experiență la nivel profesionist. Din 2012 încoace a trecut la doar două echipe cunoscute, CLG și acum și Immortals. În sezonul de primăvara Immortals nu a avut rezultate foarte bune, terminând pe locul șapte și ratând astfel play-off-urile.

La doar cinci luni de la preluarea fostei echipe Danish Bears, Cloud9 a rămas din nou fără echipă de Dota 2, aparent, chiar la cererea jucătorilor, motivați fiind de rezultatele dezamăgitoare din ultimele luni și datorită unor probleme din cadrul echipei. De la preluarea ex-Danish Bears, Cloud9 a avut un singur rezultat bun, locul doi la World Electronic Sports Games (WESG) 2017, în urma căruia s-aua câștigat și 400,000 USD. În afară de acest rezultat însă, echipa a avut rezultate chinuite și preponderent la competiții mici. Este a treia oară când Cloud9 rămâne fără echipă de Dota 2 din toamna anului 2015 încoace. 

La trei luni de la intrarea în Immortals, brazilianul Lincoln “fnx” Lau este pe punctul de a pleca de la organizația americană datorită unor probleme de natură internă. În aceste câteva luni în care “fnx” a jucat la Immortals, brazilianul a obținut cu echipa un loc 3-4 la Intel Extreme Masters Katowice 2017, locul doi la Dreamhack Austin 2017 și locul trei în grupa de calificare nord-americană ESL Pro League Season 5. Lincoln “fnx” Lau este unul dintre puținii jucători profesioniști care au jucat Counter-Strike încă de la începutul anilor 2000′, când se juca CS 1.6. De-atunci a trecut pe la un număr foarte mare de echipe, însă doar în ultimii doi ani a jucat la echipe mai importante.