Transferurile din eSport

Cine și unde a mai fost transferat

CS:GO

Echipa chineză Tyloo l-a transferat oficial pe unul dintre foștii săi jucători din intervalul 2013-2014, Zhen “HZ” Huang. Acesta juca deja de câteva săptămâni pentru Tyloo, dar se afla într-o perioadă de probă. Este a patra schimbare de lot din ultimele două luni. Deși este cea mai bună echipă de CS din China – și probabil și din Asia -, Tyloo a avut succes preponderent pe plan național și regional, neavând la activ nicio victorie la o competiție internațională majoră. Următoarea astfel de competiție este finala StarLadder i-League StarSeries Season 3.

OpTic Gaming a luat decizia să întrerupă colaborarea cu brazilinanul Luis “peacemaker” Tadeu, care s-a aflat într-o perioadă de probă pe postul de antrenor. Decizia a fost, cel mai probabil, motivată de rezultatele foarte slabe de la DreamHack Las Vegas 2017 și de la IEM Katowice 2017. Începând cu 2015, Luis “peacemaker” Tadeu, cu o carieră profesionistă începută în 2002, a mai activat ca antrenor pentru alte patru echipe, Games Academy, Tempo Storm, Team Liquid și NRG eSports. 

Overwatch

NRG eSports și-a completat lotul de Overwatch prin adăugarea a doi noi jucători, americanii Anthony “Harbleu” Ballo și Alex “Ajax” Jackson. Asta-nseamnă că echipa și va reveni în activitate. Aflată într-un process aproape perpetuu de restructurare, NRG eSports a lipsit din circuitul de Overwatch în ultimele luni, ultima competiție la care a luat parte fiind Major League Gaming Vegas 2016, din decembrie.

Hearthstone

După un an de colaborare Cloud9 și James “Firebat” Kostesich au decis să întrerupă colaborarea. În timpul în care s-a aflat la Cloud9, “Firebat” nu participat nici la competiții foarte importante și nu a avut niciun rezultate foarte bune. În plus, a avut încasări foarte mici. Ultimul lui rezultat bun a fost un loc doi la World Cyber Arena 2015.