Transferurile din eSport

Cine și unde s-a mai dus

La aproximativ trei săptămâni de la ieșirea propriu-zisă din rândul titularilor, Denis “seized” Kostin a fost, într-un final, cedat de Natus Vincere altei echipe. Doar ca jucător împrumutat însă. El a fost cedat în schimbul lui Denis “electronic” Sharipov, care a jucat la FlipSid3 Tactics ceva mai mult de un an. Denis “seized” Kostin a jucat pentru Na’Vi timp de patru ani, din august 2013.

Ca urmare a rateului din cadrul calificărilor pentru Europe Minor Championship Boston 2018, Team Dignitas a adus noi schimbări lotului său de CS:GO prin scoaterea din lot a lui Asger “AcilioN” Larsen și a lui Joakim “jkaem” Myrbostad. Echipa a ocupat un loc 9-16 în cadrul calificărilor, fiind doar ultimul rezultat slab dintr-o serie destul de lungă de anul acesta. Practic, anul acesta, Dignitas nu a luat parte la nicio finală de turneu major. Niciunul dintre acești jucători nu a făcut parte din Dignitas pentru foarte mult timp, primul timp de doar opt luni, iar cel de-al doilea doar o lună. Team Dignitas a intrat într-o criză de rezultate încă din decembrie 2016, atunci când a pierdut lotul care compune actuala Team North. 

Organizația daneză Tricked eSports și-a completat lotul de CS:GO prin transferul lui Simon “snedker” Snedker, un jucător practic necunoscut. Acesta a venit în locul lui Ismail “refrezh” Ali, trimis pe banca de rezerve. Schimbarea este rezultatul direct al rezultatelor în general destul de slabe ale echipei din acest an, chiar și la competițiile minore.

Afreeca Freecs, una dintre cele mai bune echipe de Overwatch ale momentului, se va desființa a anunțat organizația. Oficial nu ar fi un motiv anume în spatele deciziei, însă cel mai probabil este vorba de faptul că organizația nu va putea concura în Overwatch League.