Transferurile din eSport

Cine și unde s-a mai dus

CompLexity Gaming l-a adus de la NRG eSports pe jucătorul american Peter “ptr” Gurney. Acesta a venit în locul lui Derek “desi” Branchen, care a fost pus pe liber de contract de compLexity după doar șapte luni de colaborare. În afară de NRG eSports, “ptr” a jucat pentru o bună parte a echipelor nord-americane cunoscute, precum Method, Spylce, Luminosity Gaming sau Counter Logic Gaming.

Echipa germană Planetkey Dynamics a rămas fără echipă după ce contractele tuturor celor cinci jucători au expirat, iar organizația a decis să nu le mai prelungească. Toți cei cinci veniseră, în luna ianuarie, de la echipe mai mici. Planetkey Dynamics este o echipă care nu a avut niciodată rezultate foarte bune la nivel internațional, la nivel înalt. A câștigat totuși câteva competiții interne.

Vega Squadron a anunțat prelungirea contractelor jucătorilor săi de CS:GO pe care i-a preluat în noiembrie 2016. În fapt, patru din cei cinci jucători făcuseră parte din Vega Squadron și înainte de noiembrie 2016, însă temporar jucaseră într-o echipă denumită ALL-IN. Aceasta în sine a fost formată de foștii jucători ai Vega Squadron după ce aceasta a întrerupt colaborarea cu ei. Vega Squadron nu a avut rezultate extraordinare niciodată, însă a reușit totuși o calificare PGL Major Kraków 2017, unde s-a clasat printre ultimele două echipe.