THQ Nordic a achiziționat Koch Media, la pachet cu Deep Silver

THQ Nordic are un ochi foarte bun pentru achiziția IP-urilor puternice

THQ Nordic anunță oficial achiziționarea companiei de distribuție Koch Media. Mișcarea crește puterea lui THQ Nordic pe piața europeană și mai mult, aflându-se încă dinainte într-o poziție foarte bună.

Și mai important, Koch Media vine la pachet cu Deep Silver, care la rându-i este distribuitorul unor jocuri foarte bine cunoscute. Ca urmare, THQ Nordic deține acum IP-urile Metro, Saints Row și Dead Island, precum și un joc video aflat în dezvoltare la Dambuster Studios (fostul Crytek UK), cunoscut pentru Homefront: The Revolution.

Achiziția a costat THQ Nordic 150 milioane $, aproape un chilipir când luăm în considerare licențele pe care le deține acum.

În acest moment, THQ Nordic are, fiți pregătiți, 24 jocuri video încă nedezvăluite în dezvoltare, pe lângă cele cunoscute, cum ar fi BioMutant sau Darksiders 3. Printre IP-urile pe care THQ Nordic le-a cumpărat în ultimii ani, și nu oricum, ci la prețuri avantajoase, se numără întregul catalog NovaLogic (Delta Force, Comanche etc), Jagged Alliance, Red Faction, Desperados, Men of Valor și Summoner, pentru a le numi pe cele mai relevante.