Studioul român Sand Sailor Studio a lansat Black The Fall pe PC, PlayStation 4 și Xbox One

Ceaușescu ar aproba

Rareori putem vorbi de jocuri create în totalitate de români, fără a lucra sub îndrumarea unui studio multinațional. Dintre cele mai populare în era modernă ar fi Door Kickers… și cam atât; până acum.

Studioul bucureștean Sand Sailor Studios a lansat astăzi titlul puzzle platformer Black The Fall pe PC, PlayStation 4 și Xbox One. Dezvăluit prima dată în 2014, când se căuta finanțare pe Kickstarter, Black The Fall a reușit să atragă atenția lui Square Enix, care a oferit fonduri suplimentare prin programul Collective. În ce privește dezvoltarea, însă, totul a fost realizat în totalitate de românii de la Sand Sailor.

Black The Fall aruncă jucătorii într-o distopie comunistă, unde ei trebuie să rezolve o serie de puzzles pentru a scăpa dintr-un sistem creat să îi țină încătușați. După cum puteți intui, lumea jocului are mai multe similitudini cu România comunistă. Altminteri, estetica poate fi comparată cu cea din Inside, ceea ce poate fi doar un compliment. După cum puteți vedea și în videoclipul de lansare, atmosfera este chiar impresionantă, iar gameplay-ul pe măsură.

Pagina Steam este aici.