StarCraft: “Life” în anchetă cu privire la posibile meciuri aranjate

Ar fi al 13-lea jucător sud-coreean implicat în aranjarea meciurilor

Noi suspiciuni cu privire la aranjarea unor meciuri au aparut în eSports, de data aceasta nu în CS:GO – așa cum ne-am cam obișnuit –, ci în StarCraft II.

Lee “Life” Seung Hyun, unul dintre cei mai cunoscuți jucători de StarCraft, se află în momentul de față sub ancheta procurorului orașului Changwon sub suspiciunea de bșat.

IEM-Katowice-Life-Interview-HeaderAparent, investigația efectuată asupra lui în momentul de față ar face parte dintr-o operațiune mai amplă care, până acum, a depistat nu mai puțin de 12 jucători profesioniști sud-coreeni implicați în aranjarea de meciuri. De altfel, Korean e-Sports Association (KeSPA) le-a și interzis acestora să mai participe vreodată la vreo competiție de StarCraft.

Deși deocamdată nu a fost pus sub nicio acuzare, “Life” nu va mai putea participa la nicio competiție oficială până când ancheta nu se încheie.

Lee “Life” Seung Hyun este câștigătorul StarCraft II World Championship Series 2014, și ocupantul locului 4 la StarCraft II World Championship Series 2015.

Adaugă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Încurajăm cititorii ComputerGames.ro să ne raporteze orice abuz în comentariile publicate pe site.