Star Citizen va abandona DirectX 11 pentru Vulkan

145 milioane $, pentru comparație ME: Andromeda a avut 40 mil. $ în dezvoltare

Cloud Imperium Games anunță că Star Citizen, care a strâns până acum 145 milioane $ de la gameri, va abandona DirectX în viitorul apropiat.

Dat fiind că DirectX 12 este disponibil în exclusivitate pentru Windows 10 și nu aduce nimic față de Vulkan, compatibil cu versiunile Win mai vechi și Linux, studioul a decis în favoarea lui Vulkan.

Star Citizen se află în dezvoltare din 2011 și a fost dezvăluit prin Kickstarter în 2013. Simulatorul spațial este de departe cel mai ambițios titlu al erei moderne, înglobând multiplayer persistent, lupte FPS, planetele explorabile, singleplayer cinematic, nave multi-crew și the kitchen sink.

Dacă doriți să cumpărați jocul, trebuie să știți că singleplayer și multiplayer sunt separate. Cel mai ieftin pachet multi este Mustang (53$), care include nava omonimă și accesul la multiplayer, iar Squadron 42, numele campaniei singleplayer, are același preț. Magazinul este aici.

9 Comentarii [+] Adaugă un comentariu

 1. gigel a scris:

  titlu tradus cu google translate

 2. NeoGalaxy a scris:

  Foarte bine, DX 12 sucks. Microsoft a promis ca va aduce ceva diferit comparativ cu DX 11 si au implementat ceva mai prost decat DX 11. Asta in timp ce Mantle si evident Vulkan a venit cu ceva exact opus.

 3. Hot Sexy Gamer a scris:

  Mai da-i in in chilotii masii de hoti…Joc de fraieri ce dau bani pe “nave”cat pe un bentley…

 4. GicăContra a scris:

  Hahahahahahaha

 5. GicăContra a scris:

  Deci sa înțeleg… Ăștia au în dezvoltare un joc de 6 ani, îl împart în două, îl vând… Dar încă nu îl au! Și culmea, lumea cumpără… Nimic!

 6. krauss a scris:

  next level marketing!

 7. Vitaly a scris:

  Gica ai fost la scoala? Vad ca nu stii sa calculezi nici cat o broasca (get it?) :). Star Citizen a intrat in kickstarter in octombrie 2012 si este intrat in development din februarie 2013. Hai ca vad ca nu te-ai prins….2013-2017 adica 4 ani. Eu zic sa incercati un Free Flight sa vedeti singuri cum este jocul daca nu aveti 65 USD sa cumparati ambele jocuri. Gica daca nu ai bani si iti doresti asa de mult jocul incat comentezi la toate articolele legate de Star Citizen doar spune ca poate iti cumpar eu sa vezi daca exista sau nu jocul…wow.
  La GDC cei de la Unreal au prezentat tehnologia inventata de 3Lateral(unul din studiourile Star Citizen), facial animation and characters customization unica in lume. Incercati sa va documentati inainte sa deschideti gura ca nu e greu….pentru unii….

 8. GicăContra a scris:

  Star Citizen se află în dezvoltare din 2011 și a fost dezvăluit prin Kickstarter în 2013. 2017 – 2011 =6 ani! Scrie in titlu… Eu nu zic ca sta de 6 ani in kickstarter…. La momentul ala era ceva inovativ… Acum e ceva banal! Eu nu înțeleg de ce va agățați de un joc care va mulge? Sindromul Stockholm? Deci astia nu au lansat nimic… Practic iti vand doua demo-uri si niste nave de sute de dolari!

 9. Dani a scris:

  Bravo lor!
  Înseamnă cu sunt deștepți dacă au înțeles că Vulkan este viitorul pentru că este un standard deschis și merge pe toate sistemele de operare, nu ca DX 12 care merge doar pe porcăria de Windows 10.

Adaugă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Încurajăm cititorii ComputerGames.ro să ne raporteze orice abuz în comentariile publicate pe site.