Standardul DDR5 va fi lansat în 2018

Dublul vitezei lui DDR4, dar nu doar atât

Joint Electornic Deviced Engineering Council (JEDEC) a anunțat că standardul DDR5 va fi publicat anul viitor, cu o conferință pentru producătorii hardware urmând să ia loc pe 19 iunie.

DDR5 va oferi dublul vitezei și densității pe PCB a formatului DDR4, având în același timp și o interfață mai prietenoasă pentru platformele dedicate serverelor și clienților.

DDR5 va veni la pachet cu noile module de memorie NVDIMM-P, cu costuri, consum și performanță optimizată. Și mai important este că modulele vor avea capacitate superioară și vor fi nonvolatile, ce înseamnă că datele nu sunt pierdute în cazul opririi curentului, de exemplu.

Tags: ,

6 Comentarii [+] Adaugă un comentariu

 1. Sargeras a scris:

  Frumos de 1 aprilie, va distrati

 2. Oligofren a scris:

  La fel cum a fost si cu ddr4

 3. Moshu a scris:

  Persistente …. wow

 4. Red a scris:

  Lol, glumă bună. Cum să lanseze DDR5 anul viitor când nici DDR4 nu e încă șlefuit. Abia găsești 3 kit-uri de 64 GB și nici nu putem vorbi de latențe CL de 11 – 12 ns la 3000 Mhz.

 5. alberto a scris:

  de ce sa nu apara ddr5 in 2018 intel se pregateste sa scoata un procesor pe 7 nm de la 14 nm si ddr5 poate sa vina repede

 6. @all a scris:

  Lansarea standard-ului nu inseamna ca o sa apara produsele imediat in acelasi an. 🙂

  “As The Tech Report recalls, JEDEC first started talking about DDR3 in May 2005 ahead of the first products hitting the scene in 2007. Similarly, JEDEC published the final specifications for DDR4 in September 2012 with support finding its way into consumer products in the second half of 2014.”

Adaugă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Încurajăm cititorii ComputerGames.ro să ne raporteze orice abuz în comentariile publicate pe site.