Samsung oprește comercializarea smartphone-urilor “explozive” Galaxy Note 7

Pentru o viață sănătoasă se recomandă renunțarea la Note 7. :)

De la lasarea smartphone-ului Galaxy Note 7, Samsung a întâmpinat o mulțime de plângeri din partea clienților cu problema că terminalele explodează datorită bateriilor instabile. Samsung nu a stat degeaba și a retras imediat terminalele problematice, acestea fiind schimbate cu terminale noi cu baterii noi, dar și acestea au prezentat aceeași problemă “explozivă”.

Mai multe persoane au fost rănite, iar rețele de distribuție importante precum AT&T, Verizon și T-Mobile au oprit distribuția acestor mobile, în unele țări fiind chiar interzise în aeroporturi și gări.

Pus într-o situație destul de delicată (prin care a trecut la un moment dat și Apple cu unul din terminale iPhone) Samsung a lansat un comunicat public prin care îndeamnă posesorii de Galaxy Note 7 să nu-l mai folosească și să-l (re)trimită de urgență înapoi la Samsung pentru a soluționa problema, timp în care vor primi un alt terminal la schimb sau restituirea banilor (în cazul rețelelor de distribuiție mobilă).

Vânzările terminalelor au fost oprite în toată lumea și este încă neclar dacă Samsung își va încerca norocul și a treia oară sau va recurge la metode urgente. La un moment dat chiar se auzea că vor grăbi dezvoltarea următoarei ediții a seriei, Note 8 urmând să-l lanseze mai repede.

Momentan, dacă ești “fericitul” posesor al unui Note 7 (care are și un preț destul de piperat) ar fi bine să-l restitui și să optezi pentru altceva sau riști să-ți fie afectată sănătatea.