Recenziile celor patru procesoare AMD Ryzen 5: Performanță corectă la prețul corect

Nicio surpriză, nicio lacună

Astăzi, AMD va lansa cele patru procesoare din gama Ryzen 5, anume R5 1400 (4/8 3,2GHz), R5 1500X (4/8 3,5GHz), R5 1600 (6/12 3,2GHz) și R5 1600X (6/12 3,6GHz).

Primele recenzii au sosit, iar ele sunt pozitive pentru toate procesoarele. Pentru început, trebuie menționat că niciun procesor nu reușește să fie, într-un mod miraculos, mai puternic și ieftin decât concurentul direct din tabăra Intel. Ele oferă, totuși, o alternativă foarte solidă la prețul corect. A venit vremea ca AMD să se bată, în mare parte, de la egal la egal cu Intel, dar prețul plătit de consumatori este… prețul din magazine, care este acum aproape identic cu cel al concurenței.

La momentul apariției recenziilor pentru seria AMD R7, aminteam cum marea problemă a acelor modele este existența lui i7 7700K, mai puternic în jocuri și mai slab în sintetice/productivitate, mai ieftin decât întreaga serie. Din păcate pentru AMD, aceeași problemă se repetă, dar nu chiar atât de sever. Pur și simplu, i5 7600K este puțin mai puternic decât R5 1600X, fiind și o idee mai ieftin. Mai apoi, R5 1600 și R5 1500X sunt ușor mai ieftine decât i7 7600K, dar și mai slabe decât fratele mai mare. Din păcate, în această gamă există i5 7500, la preț aproape identic și sensibil mai puternic.

Exact aceeași placă poate fi folosită pentru comparația lui R5 1400 cu i5 7400: identice la preț, gamerii vor alege AMD, muncitorii Intel.

AMD nu a scos iepurele din joben, ci oferă aproape aceeași performanță ca a lui Intel (mai puternic în productivitate, mai slab în jocuri), dar la preț aproape identic. Desigur, uitându-ne spre anii trecuți, când Intel zburda fără nici cea mai mică concurență reală, ceea ce a reușit astăzi AMD merită toate laude.

Tags: ,

3 Comentarii [+] Adaugă un comentariu

 1. Andy a scris:

  Congrats for AMD…

 2. asdw a scris:

  Lupta foarte stransa. Acum depinde de preferintele fiecaruia

 3. ionut a scris:

  Nu mai faceti frate afirmatii pe baza la Leak-uri, cand s-or lansa oficial si or aparea si comparatii de la “n” useri, atunci ar trebui sa ne dam cu parerea, eu asa consider ca este cel mai indicat.
  posibil ca 1400 si 1500 sa fie peste acele intel-uri

Adaugă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Încurajăm cititorii ComputerGames.ro să ne raporteze orice abuz în comentariile publicate pe site.