Professional eSports Association (PEA) dă un ultimatum propriilor jucători

PEA nu le va permite jucătorilor să joace și în propria sa ligă, și în ESL Pro League

După ce în urmă cu câteva zile 25 de jucători nord-americani au trimis către Professional eSports Association (PEA) o scrisoare prin care aceștia își manifestau nemulțimirea cu privire la faptul ca le-a fost interzisă participarea la ESL Pro League, organizația a dat acum un răspuns.

Practic PEA nu le va permite jucătorilor să joace și în propria sa ligă, și în ESL Pro League pe motiv ca PEA ar pierde bani în acest fel. Iar în situația în care jucătorii vor dori să joace în ESL Pro League, atunci PEA își va retrage banii rezervați CS:GO-ului și-i va investi în alt joc. În alte cuvinte, este un ultimatum înaintat jucătorilor datorită faptului că ESL Pro League reprezintă o competiție la adresa propriei sale ligi, care ar urma să-nceapă cândva în ianuarie 2017.

Professional eSports Association (PEA) a fost înființată în toamna acestui an, având rolul teoretic de a aduce “beneficii neașteptate jucătorilor”. Organismul a fost înființat de șapte dintre cele mai importante organizații de eSport din Statele Unite: Team Solomid (TSM), Cloud9, Team Liquid, Counter Logic Gaming (CLG), Immortals, NRG eSports și compLexity Gaming

Asociația ar urma să ofere jucătorilor asigurări de sănătate, împărțirea egală a câștigurilor din competiții între organizații și jucători – adică 50-50 –, un plan de investiții, un plan de retragere pentru jucătorii care doresc să facă acest lucru, și un control mai bun al politicii ligii.