Producătorii de jocuri video au strâns 46 milioane $ în 2015 prin Kickstarter

Tot mai multe jocuri folosesc această soluție

Compania Kickstarter a anunțat că producătorii de jocuri video au strâns 46 milioane $ folosind site-ul de finanțare finanțare în anul care s-a încheiat.

În total, 421 de jocuri video au strâns această sumă, care a venit din partea a 480.000 de gameri. De departe cele mai profitabile campanii de finanțare au fost Shenmue III (PC, PS4), cu 6,3 milioane $ din partea a 69.000 de fani, și Bloodstained: Ritual of the Night (PC, PS4, Xbox One, Wii U, PS Vita), unde 65.000 de gameri au contribuit cu 5,5 milioane $. Au completat topul Yooka-Laylee (PS4), cu 2,9 milioane $, și Battletech (PC), cu 2,8 milioane $.

Totuși, categoria Tabletop Games a reușit să atragă și mai multe fonduri, un total de 89 milioane $, pentru 1.230 de jocuri fizice.

Per total, toate jocurile, video și fizice, au primit 144 milioane $ anul trecut, aproape de două ori mai mult față de 2014.

Adaugă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Încurajăm cititorii ComputerGames.ro să ne raporteze orice abuz în comentariile publicate pe site.