Probleme severe cu PC-ul? Malwarebytes a dat-o în bară. Rău de tot!

Antimalware care se comportă ca malware

Dacă sunteți un utilizator suficient de responsabil al PC-ului vostru, probabil că aveți Malwarebytes instalat, fie în completarea antivirusului principal, dat fiind că programul în cauză este conceput pentru asta, fie de sine stătător, dat fiind că, în multe cazuri, s-a dovedit că este chiar mai puternic decât AV-urile „standard”.

În urmă cu două ore, toți utilizatorii Malwarebytes (gratuit/plătit, home/endpoint) au văzut cum PC-urile lor au fost îngenuncheate din cauza celui mai nou update al programului. Este vorba de un memory leak absolut catastrofal, care poate ajunge și până la 128GB RAM. Serviciul Web Protection este cauza, iar dezactivarea opțiunii Start With Windows din MSCONFIG este singura soluție, dat fiind că terminarea aplicației din Task Manger nu face decât să o reseteze, nu să o omoare definitiv.

Pe forumul oficial au apărut sute de comentarii, unele mai interesante decât altele. Unii spun că Malwarebytes a fost hacked, dat fiind că serverele de autentificare a licenței au fost dezactivate, iar mai multe conexiuni din partea unor IP-uri malițioase au avut loc între timp pe sistemele lor. Alții cred că este vorba de un miner ascuns, dar nu are logică, dat fiind că scopul unui miner este să nu își anunțe prezența, iar ocuparea întregului RAM este exact opusul.

Utilizatorii ca utilizatorii, dar multe companii folosesc Malwarebytes, iar problema a apărut chiar acum, în weekend, când sistemele sunt mai vulnerabile, dat fiind că nu sunt pe atât de atent supervizate.

Între timp, problema a explodat pe mai toate forumurile IT.

Așteptăm fix-ul și declarația companiei.