Primii pași pentru clasificarea Loot Boxes drept pariuri au fost făcuți în Europa

Franța, Olanda și Belgia deschid investigațiile

Loot Boxes, sub diversele lor forme, devin tot mai răspândite în jocurile video, multiplayer și singleplayer deopotrivă.

Luna trecută, un grup de jurnaliști întreba comisia britanică a pariuri dacă Loot Boxes vor fi încadrate drept jocuri de noroc, ce ar necesita reglementarea lor. Comisia a oferit un răspuns evaziv, subliind, totuși, dorința de a investiga situația. Până acum, niciun răspuns nu a fost oferit.

La sfârșitul săptămânii trecute, nu mai puțin de trei entități juridice s-au autosesizat cu privire la Loot Boxes. Comisiile belgiene și olandeze de pariuri au anunțat că una dintre prioritățile lor este investigarea situației, iar senatorul francez Jerome Durain a trimis o scrisoare deschisă către organizația respectivă țării sale.

Durain spune că Loot Boxes care pot fi cumpărate cu bani și ale căror conținut oferă beneficii în timpul jocului sunt cele vizate, în timp ce cele care includ doar obiecte cosmetice nu fac obiectul investigației. Senatorul a menționat cu subiect și predicat situția lui Star Wars: Battlefront 2.

Ce anume se va schimba, în cazul în care jocurile cu loot boxes vor fi reglementate ca fiind jocuri de noroc? Pentru început, ele vor necesita aprobarea comisiilor abilitate pentru a fi vândute pe teritoriul țărilor în cauză. Mai apoi, cumpărătorii jocurilor vor trebui să aibă o anumită vârstă, cel mai probabil 18+. De exemplu, un titlu FPS multiplayer ar putea avea rating 14, dar conținând astfel de cutii, vârsta minimă sare automat la 18.