PCI-SIG apreciază că standardul PCIe 4.0 apare în acest an, iar PCIe 5.0 în 2019

Realizabil, respectiv optimist

PCI-SIG, organizația care reglementează standardul PCIe, a lansat un roadmap care anunță când se estimează că vor fi lansate viitoarele generații conexiunii PCIe, folosită îndeosebi pentru plăci video, audio și SSD.

PCIe 4.0 urmează să fie integrat în acest an și va aduce o rată de transfer maximă de 64GB/s și 16 GT/s, dublu față de PCIe. Dat fiind că PCIe 3.0 a apărut în 2010, iar PCI 3.1 a debutat în 2014, face ca anul lansării, cel curent, să fie plauzibil.

Un pic mai fantezist este anul lansării lui PCIe 5.0, 2019. Acest standard va avea dublul ratei de transfer lui PCIe 4.0, la rându-i dublu față de PCI 3.0, adică 128GB/s și 32GT/s. Presupunând că PCIe 4.0 vine în 2017, ar însemna că distanța dintre cele două standarde ar fi de doar 2 ani, ce pare cam puțin.

Tags: ,

2 Comentarii [+] Adaugă un comentariu

  1. Eusunt a scris:

    2x iar în titlu

  2. Alberto a scris:

    Vai ce oraș am secând aștept aceasta știre
    Pci expres 3.o și 3.1 a fost frecție la picior de lemn
    De la anul plăcile vor folosi mai multa informație din gpu la jocuți mai trebuie și ram ddr5 și intram în era extraterestra

Adaugă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Încurajăm cititorii ComputerGames.ro să ne raporteze orice abuz în comentariile publicate pe site.