Parcursul celor mai buni jucători de Hearthstone din 2016

Despre șase dintre cei mai buni jucători de Hearthstone din 2016

Conceperea unui clasament de Hearthstone este, de principiu, foarte dificilă datorită faptului că nu există nici măcar un jucător care să fi avut o evoluție constantă pe întreaga durată a anului. Ce-i drept, și însăși natura jocului face acest lucru destul de dificil. Astfel, mai toți jucătorii cunosc înfrângeri categorice, urmate de victorii subite, sau invers. Defapt, reprezentarea grafică a evoluției unor jucători cunoscuți de Hearthstone arată o situație mai degrabă similară unui EKG decât unor jucători cu pretenții de sportivi.

Evoluția de pe parcursul lui 2016 ale jucătorilor “SuperJJ”, “Rdu” și “ThijsNL”

hearth

Nici Pavel “Pavel” Beltukov, câștigătorul Hearthstone World Championship 2016, nu face excepție de la această regulă. Și din cauza asta, în cazul lui de exemplu, se poate pune chiar întrebarea dacă merită într-adevăr să fie considerat cel mai în formă jucător. Iar aici ar exista trei posibile răspunsuri. Dacă este să-i judecăm performanțele strict după criteriul financiar – adică după câți bani a câștigat -, atunci clar merită această titulatură. Dar dacă am judecă lucrurile în funcție de rezultate, de importanța competițiilor la care a luat parte și de numărul de competiții la care a participat, atunci apar niște semne de întrebare. Sigur, a câștigat cea mai importantă competiție a anului și a mai câștigat încă o competiție înafară de aceea…însă cam atât. Defapt, în cea mai mare parte a anului a fost cam absent, iar la celelalte competiții la care totuși a participat, a avut clasări foarte slabe.

Evoluția de pe parcursul lui 2016 ale jucătorilor”Xixo”, “Pavel” și “DrHippi”

hearth2

“DrHippi”, pe de altă parte, chiar dacă a pierdut în finala Hearthstone World Championship 2016 chiar în fața lui “Pavel”, a fost unul dintre puținii jucători – dacă nu chiar singurul – cu o evoluție relativ constantă pe parcursul a aproape întregului an. Graficul de mai jos arată foarte clar faptul că, în linii mari, ucraineanul a avut o evoluție mai bună decât “Pavel”. A avut, în același timp, și încasări mai mici decât “Pavel” pentru că a pierdut în finala Hearthstone World Championship 2016.

Astfel că, de fapt, răspunsul corect ar putea fi că, în circuitul de Hearthstone, nu există un așa-numit “cel mai bun jucător al anului“. Nu poate exista decât un “cel mai bun jucător al momentului“. Și de obicei aceste momente sunt scurte. Pur și simplu circuitul profesionist de Hearthstone nu permite mai mult de atât.

Tabel comparativ

hearth1

Articole similare: