Parcursul celor mai bune șase echipe de CS:GO din 2016

Parcursul celor mai bune șase echipe de CS:GO ale anului trecut

Fnatic este, probabil, cea mai mare decepție a ultimilor ani din circuitul profesionist de CS:GO. Asta datorită scăderii atât de dramatice de formă a echipei – cauzată în mare parte de deciziile proaste de management. O echipă care în urmă cu fix un an de zile promitea încă un an foarte bun, a fost dezmembrată și adusă în situația în care și-a pierdut orice relevanță. Chiar și-așa, a fost, de departe, cea mai constantă echipă din 2016 și atât cât a continuat să existe în componența veche, a avut câteva clasări bune.

Locul celor de la Fnatic a fost rapid luat de SK Gaming (ex-Luminosity Gaming). Brazilienii își câștigaseră locul în top 10 încă din 2015 și era de așteptat ca în 2016 să conteste supremația Fnatic. Însă doar odată cu problemele de lot întâmpinate de Fnatic și, ulterior, cu deciziile dezastruoase de management, a putut SK Gaming să devină prima echipa din lume. Lucru demonstrat atât de rezultate, cât și de câștigurile financiare, cu mult peste cele ale oricărei alte echipe. Dar supremația SK Gaming a durat relativ puțin timp, din urmă venind echipe precum Virtus Pro și Astralis.

Aceasta din urmă a avut un 2015 foarte bun, însă 2016 nu a mai fost atât de reușit. Defapt, am putea spune ca Astralis este echipa sfârșitului de an. Dar atât. Danezii au dat frecvent dovadă de inconsecvență și practic, singura finală câștigată a fost cea a concursului Esports Championship Series Season 2 de la începutul lunii decembrie. Din acest motiv, la sfârșit de an Astralis a fost inclusă pe prima poziție de unele clasamente, lucru evident prematur dat fiind faptul că performanțele ei din 2016 nici nu se compară cu cele obținute de SK Gaming, Virtus Pro și chiar și Fnatic.

Evoluția de pe parcursul anului 2016 ale SK Gaming, Fnatic și Astralis

csgo2
Team EnVyUs este, de asemenea, una dintre marile dezamăgiri ale anului trecut. Deși nu a avut niciodată performanțele obținute de Fnatic, francezii erau clar una dintre primele 3-4 echipe la începutul lui 2016. Și după un început destul de bun echipa a avut o scădere dramatică din care a a dat semne de revenire de abia la sfârșit de an, atunci când a ieșit pe locurile 3-4 la Northern Arena 2016 Montreal și la Esports Championship Series Season 2. Team EnVyUs rămâne totuși o echipă de urmărit, mai ales în contextul fuziunii cu G2 eSports.

Virtus Pro în schimb, își continuă tradiția de incosecvență, trecând de la rezultate foarte proaste la rezultate foarte bune într-un timp foarte scurt. Este o caracteristică a echipei pe care a avut și-n 2015, și-n 2016 și, foarte probabil, o va avea și-n 2017. Deci din partea lor e practic imposibil să ne așteptăm la ceva anume.

În sfârșit, Ninjas in Pyjamas dăduse semne de scădere de formă încă de la sfârșitul anului 2015. Iar în 2016 a revenit în circuit destul de târziu – de abia în martie. Și nu a făcut-o în cel mai spectaculos mod, având clasări slabe la MLG Major Championship Columbus și la Intel Extreme Masters X World Championship. Cu toate acestea, tendința generală din aproape tot anul – exceptând lunile iulie și august – a fost de o lentă, dar sigură revenire, proces care a culminat cu victoria de la Intel Extreme Masters XI Oakland obținută împotriva SK Gaming. Rămâne de văzut ce parcurs vor avea în 2017 ținând cont că și ei tind să o ia pe urmele polonezilor de Virtus Pro în ceea ce privește lipsa de constanță în rezultate.

Evoluția de pe parcursul lui 2016 ale Virtus Pro, Ninjas in Pyjamas și Team EnVyUs


csgo

Tabel comparativ

csgo1

Articole similare: