Parcursul celor mai bune șapte echipe de Dota 2 din 2016

Despre șapte dintre cele mai bune echipe de Dota 2 ale anului

Anul 2016 se apropie de sfârșit, competițiile majore de Dota 2 s-au cam terminat și avem deja o idee generală cu privire la care au fost cele mai bune echipe ale anului. Au fost selectate doar șapte dintre ele, mai exact echipele care au dat dovadă de mai ceva mai multă consecvență pe parcursul întregului an, sau care au avut rezultate bune și care, evident, au avut și încasări mari.

Evil Geniuses, Wings Gaming și OG

d1

Dintre cele trei, Wings Gaming este echipa care a avut cele mai multe competiții câștigate și a avut și cele mai mari încasări, grație rezultatului de la The International 2016. Cu toate acestea, nu a terminat anul foarte bine, fiind eliminată în șaisprezecimile The Boston Major 2016 de Evil Geniuses. 

OG a câștigat două din cele trei turnee major de anul acesta – și trei în total –, și a fost cea mai consecventă dintre cele trei echipe. Pe de altă parte, avut cele mai mici încasări totale.

În sfărșit, Evil Geniuses, cu excepția lunilor iunie și iulie, când a avut clasări slabe la EPICENTER și la The Manila Major 2016, a avut un parcurs destul de constant, mai mereu clasându-se în primele patru echipe. Este totodată și echipa cu a treia cea mai mare suma totală încasată anul acesta.

Digital Chaos, Team Liquid, Fnatic și Virtus Pro

d2

Dintre acestea patru cea mai consecventă echipă a fost Team Liquid. Ea a avut cele mai bune clasări raportate la numărul de competiții la care a luat parte. Ce-i drept, majoritatea acestor clasări le-a înregistrat preponderent în prima parte a anului. Deși a lipsit de la The Boston Major 2016, Liquid a avut clasări bune la competiții majore, precum The Manila Major 2016, The Shanghai Major 2016 sau ESL One Manila 2016. Cu toate acestea a avut încasări mai mici decât Digital Chaos.

Aceasta în sine nu a avut un parcurs foarte constant, având multe clasări mediocre. Însă a dat dovadă de o formă foarte bună în două dintre cele mai importante momente ale anului: The International 2016 și The Boston Major 2016 – la ambele a luat locul doi. Din acest motiv a avut și încasări aproape duble față de Team Liquid, fiind chiar echipa cu a doua cea mai mare sumă totală încasată anul acesta.

Deși a început anul cu stângul, Virtus Pro a cunoscut o creștere graduală de formă pe parcursul anului, care a culminat cu victoria din cadrul The Summit 6. Unde a stat foarte prost însă, au fost cele mai importante competiții ale anului. La niciuna dintre ele nu a avut clasări foarte bune, lucru care s-a și reflectat în încasările totale anuale.

În sfârșit, Fnatic a avut, de asemenea, un parcurs destul de inconsecvent, presărat cu câteva victorii la unele turnee minore, dar și cu două clasări destul de bune la The International 2016 și ESL One Manila 2016 – la ambele s-a clasat în primele patru echipe. Aceste două clasări au fost si motivul pentru care Fnatic, în ciuda inconsecvenței, a reușit să aibă câștiguri însemnate în bani.

Tabel comparativ

untitled

Articole similare: