Obsidian Entertainment dorește să producă viitorul titlu Fallout

Dar și Bethesda trebuie să vrea

Jocurile din seria Fallout, de când ea a fost achiziționată de Bethesda, au împărțit fanii genului RPG în două tabere. În general, tabăra Bethesda, compusă din fani ai lui Fallout 4 și Fallout 3, apreciază divertismentul, atmosfera și spiritul de descoperire, în timp ce fanii Obsidian, care a dezvoltat Fallout New Vegas, iubesc bogăția sistemelor RPG interconectate și multitudinea opțiunilor aflate la dispoziția personajului, în funcție de aptitudinile sale.

Prin urmare, lansarea lui Fallout 4 a bucurat ambele „facțiuni”, dar din motive diferite. Dacă motivul bucuriei fanilor Bethesda este ușor de intuit, admiratorii Obsidian consideră că este rândul acestui studio să lucreze la viitorul titlu, precum s-a întâmplat până acum, Fallout 3 – Fallout New Vegas – Fallout 4.

Recent, directorul de design al Obsidian a confirmat că aproape întregul studio ar dori să dezvolte viitorul joc. Desigur, decizia finală aparține lui Bethesda, care deține IP-ul. Pe o parte, dacă Bethesda ar oferi următorul titlu lui Obsidian, ar păstra seria proaspătă, pe de altă parte, Bethesda este un nume cu istorie glorioasă în genul RPG, iar orgoliul ar putea împiedica o eventuală colaborare.