Obsidian Entertainment dorește să producă viitorul titlu Fallout

Dar și Bethesda trebuie să vrea

Jocurile din seria Fallout, de când ea a fost achiziționată de Bethesda, au împărțit fanii genului RPG în două tabere. În general, tabăra Bethesda, compusă din fani ai lui Fallout 4 și Fallout 3, apreciază divertismentul, atmosfera și spiritul de descoperire, în timp ce fanii Obsidian, care a dezvoltat Fallout New Vegas, iubesc bogăția sistemelor RPG interconectate și multitudinea opțiunilor aflate la dispoziția personajului, în funcție de aptitudinile sale.

Prin urmare, lansarea lui Fallout 4 a bucurat ambele „facțiuni”, dar din motive diferite. Dacă motivul bucuriei fanilor Bethesda este ușor de intuit, admiratorii Obsidian consideră că este rândul acestui studio să lucreze la viitorul titlu, precum s-a întâmplat până acum, Fallout 3 – Fallout New Vegas – Fallout 4.

Recent, directorul de design al Obsidian a confirmat că aproape întregul studio ar dori să dezvolte viitorul joc. Desigur, decizia finală aparține lui Bethesda, care deține IP-ul. Pe o parte, dacă Bethesda ar oferi următorul titlu lui Obsidian, ar păstra seria proaspătă, pe de altă parte, Bethesda este un nume cu istorie glorioasă în genul RPG, iar orgoliul ar putea împiedica o eventuală colaborare.

5 Comentarii [+] Adaugă un comentariu

 1. GicaContra a scris:

  Urmeaza sa îl lanseze anual? :))

 2. Vader a scris:

  Din sirul F3…FNV…F4 nu se poate desprinde o formula ca urmeaza neaparat un nou spinoff.
  Apropo de orgoliu, pana la urma daca un proiect e profitabil, se mai trec cu vederea niste animozitati, dar… se prea poate sa nu mai existe o colaborare noua cu Obsidian si culmea, tocmai din cauza fanilor Obsidian. Care in loc sa zica mersi ca pot juca mai mult Fallout, s-au apucat sa balacareasca Bethesda pentru toate partile rele din FNV. Tot ce a facut Obsidian era divin si tot ce a facut Bethesda (ca FNV cam asta e, un mare mod pentru F3) era catastrofal. De multe ori nemultumitului i se ia darul si Bethesda nu are chiar nici o obligatie fata de fanii vechii serii.

 3. JustMitica a scris:

  Cum s-a gandit tipul la fallout new orleans ? 🙂

 4. dan a scris:

  Nu sunt prea sigur ca Fallout 4 a bucurat ambele tabere.
  Pentru multi fani Bethesda, povestea din Fallout 4 a fost destul de previzibila si slabuta. De fapt majoritatea sidequesturilor au fost ca vinul combinat cu apa, nu prea au iesit asa de tare in evidenta. Probabil singurele questuri mai interesante au fost USS Constitution si Silver Shroud, in rest cam slabut.
  Vault-urile au fost si ele foarte slab conturate. In afara de Vault 81 nu prea s-a remarcat nimic special, au fost cam lenesi pe segmentul asta. De aici si reactia fanilor Obsidian. In NV partea asta de writing a fost mai consistenta.
  Partea de constructie a taberelor a fost intr-adevar interesanta. De fapt intreaga mecanica a jocului a depasit asteptarile, gameplayul la fel. Fallout 4 e un joc bun, dar nu asa de special. Hype-ul l-a ridicat la culmi mult prea inalte si a cam picat destul de urat de acolo de sus. E un joc de nota 7.5 in cel mai fericit caz.
  Bethesda are nevoie de un departament bun pentru storytelling, pentru ca asta pare a fi cel mai mare handicap al lor. Ei inca nu au reusit sa contureze prea bine povestile si personajele, iar alegerile pe care le faci in joc, sunt mai degraba o iluzie, ele nu prea au impact. Fallout 4 e mai degraba shooter decat rpg. Are destul de multe lipsuri daca stai sa intri in detalii. De asta incep sa stramb din nas cand aud de Bethesda si de Fallout. Mi-e teama ca nu prea au invatat lectia cei de la Bethesda, dar sper sa ma insel.

 5. MotBetrayer a scris:

  New Vegas e printre cele mai bune jocuri din toate timpurile. Sper ca ratatii astia de la bethesda sa le dea licenta, daca mai au “Another settlement needs your help” inca o data sparg monitorul.
  Ps: Fallout 3 e mult peste Fallout 4, si asta spune multe.

Adaugă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Încurajăm cititorii ComputerGames.ro să ne raporteze orice abuz în comentariile publicate pe site.