Nvidia anunță prețul serviciului GeForce Now

Prețul pare justificat, dar va conta asta?

La începutul zilei, Nvidia a dezvăluit serviciul cloud streaming GeForce Now pentru PC, programat să fie lansat inițial în SUA în martie, venind mai apoi și în Europa. El a fost lansat inițial pentru Nvidia Shield pe octombrie 2015.

Serviciul va permite rularea oricărui joc din catalogul deja existent al utilizatorilor, dar va permite și achiziționarea altor titluri, și va funcționa pe PC și Mac. Sistemul este similar cu ce au încercat să facă OnLive și Gaikai: jocurile rulează Cloud, iar imaginea și sunetul sunt transmise pe sistemul abonatului. Ca urmare, puterea de calcul a sistemului de acasă este aproape irelevantă, tot ce contează pentru buna funcționare este viteza conexiunii la net.

Ajungem la prețuri, care arată că Nvidia are mare încredere în GeForce Now.

Pentru început, dacă vă înregistrați (nu există niciun fel de obligație ulterioară), veți primi 1000 credite gratuite, iar pachete de 2500 credite pot fi cumpărate cu 25$. Aici intervine un sistem interesant. Veți avea posibilitatea să alegeți pe ce fel de server să vă jucați. Pe cele echipate cu plăci video GTX 1080, veți consuma 4 credite pe minut, în timp ce cele dotate cu GTX 1060 vor costa două credite pe minut.

Ca urmare, un simplu calcul ne arată că demo-ul gratuit va dura 8 ore și 20 minute pe GTX 1060, respectiv 4 ore și 10 minute pe GTX 1080.

Cu un pachet de 2500 credite, adică 25$, vă veți putea juca aproape 21 ore pe GTX 1060, iar pe GTX 1080 veți avea la dispoziție 10 ore și 30 minute.

Nu poate fi ignorat faptul că prețurile par să fie exorbitante. Pe de altă parte, Nvidia a demonstrat cu ajutorul lui Shield că deține cea mai bună tehnologie Streaming de pe piață, de departe. În timpul demonstrației, Rise of the Tomb Raider a fost folosit ca exemplu, rulând la 1080p/60fps pe un notebook și mai apoi pe un Mac, iar asta este impresionant.

Credeți că Nvidia va avea succes?