Meet the Game – Xbox Special Edition

Cu Assassin, h0stile şi Darkman

Aşa cum vă spuneam săptămâna trecută, diseară la 19.30 va începe o ediţie speciala a emisiunii Meet the Game care va include atât transmisiunea oficială a anunţării noii console Xbox, cât şi discuţii ulterioare cu redactorii emisiunii, dezbateri la care vă invităm să participaţi. Emisiunea va putea fi urmărită în direct pe pagina principală sau în format înregistrat aici ori pe YouTube.

Iată un sumar cu informaţii şi zvonuri despre această consolă:

 

 • Numele – Numele de cod este Durango, însă presa a folosit nume precum Next Xbox, nextbox, Xbox 720. Cel mai nou zvon vine de la IBTimes care mentioneaza Xbox Infinity ca fiind numele consolei, dar au mai fost vehiculate şi nume precum Loop sau Fusion. O alta variantă ar fi ca Microsoft să o numească simplu Xbox.

 

 • Arhitectura – Majoritatea zvonurilor si leak-urilor menţionează o arhitectură x86, similara PS4, în sensul că va folosi un CPU 8-core de la AMD (1.6GHz), un GPU capabil D3D 11.x tactat la 800MHz, 8GB RAM, 500GB capacitate de stocare, Blu-ray si USB 3.0. Faptul căa vor trece la o arhitectură x86 înseamnă că nu va exista o compatibilitate cu titlurile Xbox 360. Iniţial se zvonea că Microsoft va comercializa un accesoriu pentru noua consolă care va permite rularea discurilor de Xbox 360, însă este posibil ca ei sa fi renunţat intre timp la aceste planuri.

 

 • Controller – Se pare că noul controller va semana cu cel actual, fiind însă ceva mai plat si cu functii touch, similare DS4 (DualShock 4). De asemenea, compania ar putea opta pentru acumulatori încorporaţi (similar controllerului de PS), aceasta fiind o facilitate intens cerută de utilizatori de-a lungul timpului.

 

 • Kinect 2.0 – Se zvoneşte că acesta ar veni cu îmbunatăţiri faţă de prima versiune şi anume camera 1080p, un unghi mai larg de 70 de grade pe orizontala si 60 pe verticala (de la 57.5, respectiv 43.5), video la 30fps, conectivitate USB 3.0 şi posibilitatea de a urmări pana la 6 jucatori, inclusiv intr-o camera slab luminata. Totodată, Kinect 2.0 ar putea face diferenţa dintre un jucător care stă în picioare şi unul aşezat.

 

 • Always-on – După scandalul iscat de Adam Orth, compania s-a distanţat în mod oficial de declaraţiile acestuia (si l-a distanţat şi pe el de companie). La puţin timp dupa acest incident, un memo intern Microsoft afirma că anumite funcţii ale consolei ar putea funcţiona şi fără o legătura permanentă la internet (jocuri single-player sau funcţiile multimedia ale consolei).

 

 • Xbox LIVE – Dacă Microsoft va oferi consola la un preţ subventionat, atunci probabil că vor pastra distincţia Live Gold/Silver într-un fel sau altul, dar nu este clar dacă vor permite multiplayer gratuit aşa cum este cazul pe PS3, aceasta fiind una dintre cele mai cerute facilităţi de către utilizatorii Xbox.

 

 • Home Entertainment – Microsoft a declarat de mai multe ori în trecut că va pune accent pe parteneriatele sale cu diverse companii de media (peste 100 de companii în prezent), însă se va axa şi pe producţia de conţinut original pentru noua sa consolă. În acest sens, compania a recrutat un fost director CBS (Nancy Tellem) pentru a conduce noul studio de producţie denumit Xbox Entertainment Studio şi localizat in Santa Monica. Scopul lor, conform declaraţiilor, este de a transforma Xbox intr-un „hit in interactive entertainment”.

 

 • Jocuri – Ultimele zvonuri spun că nu vom vedea foarte multe jocuri la evenimentul de azi, line-up-ul pentru lansare fiind confirmat la E3. Ştim că va fi prezent Call of Duty: Ghosts de la Activision şi bănuim o colaborare cu EA (care a lipsit de la evenimentul Sony din februarie) în ceea ce priveste Battlefield 4 si FIFA. De altfel, EA deja a confirmat pe Facebook că vom vedea azi, în cadrul evenimentului susţinut de Microsoft, versiunea next-gen a FIFA 14. Alte zvonuri menţionează studiouri precum Harmonix (Rock Band), Ubisoft (AC si Watch Dogs), Bungie (Destiny) sau chiar CDProjekt Red (Witcher 3). În ceea ce priveşte titlurile first-party, ne putem astepta la cel puţin un titlu pentru Kinect (o nouă versiune de Kinect Sports, de exemplu), un nou titlu din seria Forza sau chiar un nou Halo de la 343 Industries. In plus , mai sunt studiouri ce lucrează la proiecte next-gen încă neanunţate (Obsidian, Respawn Entertainment, Rare cu un posibil PGR5, Lionhead Studios).

 

 • Software – Potrivit unor zvonuri, noul Xbox ar putea rula o versiune de Windows 8, astfel încât ne putem aştepta la câteva surprize frumoase pe partea de compatibilitate şi integrare cu alte platforme. E posibil ca servicii precum SkyDrive sau Skype să fie suportate pe noua consolă, în timp ce SmartGlass ar completa experienţa de home entertainment (atât pe partea de media, cât şi pe cea de gaming). Mai mult, anumite titluri de pe Xbox Live Arcade sunt deja disponibile pentru Windows 8, astfel încât aceasta compatibilitate ar putea fi extinsă într-un fel sau altul (poate pe Windows Phone).

 

 • Preţ – Xbox 360 s-a lansat în două versiuni, core şi premium, la un preţ de 299 USD, respectiv 399 USD. Cel mai nou zvon indică posibilitatea ca următorul Xbox să aibă un preţ de 499 USD. A fost vehiculată la un moment dat şi varianta achiziţioăarii consolei la un preţ subventionat de 299 USD, împreună cu un abonament Live Gold pe 2 ani.

 

 • Statistici Xbox – La începutul lui 2013, Yusuf Mehdi, Interactive Entertainment SVP, afirma că peste jumatate din cei 80 de milioane de utilizatori Xbox folosesc consola mai mult pentru funcţiile de entertainment şi mai puţin pentru cele de gaming, media lunară a utilizarii consolei fiind de 87 de ore. In plus, pe langa segmentul important de utilizatori reprezentat de barbati cu vârste cuprinse intre 18 si 34 de ani, în prezent, 38% din utilizatori sunt femei, iar 51% din utilizatori au copii. La începutul anului erau 46 milioane de utilizatori abonaţi Live Gold, precum si peste 25 milioane de utilizatori de Kinect.


Watch live video from computergamesro on TwitchTV