LoL: Riot dă înapoi cu planul de restructurare al EU LCS

Riot renunță la planul din sepembrie, dar aduce totuși câteva schimbări sistemului utilizat până recent

După ce, în luna septembrie, Riot își anunțase planurile de a restructura și EU LCS, compania ar fi decis să amâne implementarea acelui sistem până, cel puțin, în 2019. Iar motivul din spatele acestei decizii ar fi, aparent, legat de eficiență. Chiar și în aceste condiții putem, totuși, vorbi de un sistem competițional relativ nou datorită faptului că Riot a adus câteva modificări importante sistemului utilizat până recent.

Astfel, EU LCS va rămâne la zece echipe – în loc de 24, așa cum fusese prevăzut în planul de restructurare din septembrie -, nu va mai fi divizată în patru regiuni – respectiv Berlin, London, Paris și Barcelona -, formatul meciurilor va fi best-of-one (BO1) – la fel ca în NA LCS –, iar Riot va mări sumele de bani pe care va trebui să le plătească echipelor participante de la 410,455 USD la 586,365 USD. În plus, nu vor mai exista turnee de promovare, această din urmă măsură ridicând semne de întrebare cu privire la utilitatea Challenger Series.

Foarte probabil că decizia să fi fost influențată și de declarațiile făcute de reprezentanți ai H2k-Gaming și Unicorns of Love cu privire la rămânerea în circuitul profesionist sau cu cuantumul investițiilor pe care organizațiile de eSport ar trebui să le facă în EU LCS. Foarte posibil să fi contat și decizia Paris Saint-Germain (PSG) de a se retrage din circuitul profesionist de LoL, chiar dacă aceasta activa în Challenger Series, nu în EU LCS.

Sursa: ESPN

Tags: ,