LoL: Paris Saint-Germain (PSG) s-a retras din League of Legends

Motivul invocat de club este legat în mod direct de noul sistem competițional conceput de Riot pentru Europa

La doar un an de la intrarea în eSports, clubul sportiv francez Paris Saint-Germain (PSG) a luat decizia de a se retrage din circuitul profesionist de League of Legends.

Motivul invocat de club este legat în mod direct de noul sistem competițional conceput de Riot pentru Europa și care se va aplica de la începutul anului viitor. De altfel, mesajul clubului dă de înțeles că noul sistem implică costuri prea mari pentru cât de vizibil este eSport-ul (în speță LoL-ul). Riot încă nu a precizat care va fi costul unui slot în EU LCS, însă este foarte posibil să aibă un preț similar cu cel al unui slot din NA LCS, adică 10-13 milioane USD.

Pe lângă ieșirea din circuitul profesionist de LoL, PSG a renunțat și la serviciile lui Bora “YellowStaR” Kim, directorul diviziei de eSports și totodată antrenorul echipei de League of Legends.

PSG nu a ieșit, însă, definitiv din eSports, clubul urmând să-și păstreze prezențele din FIFA si Rocket League. În acest an, cât a jucat în EU Challenger Series, clubul francez a avut performanțe mediocre spre slabe. A obținut un loc trei în sezonul de primăvară 2017 și un loc șase în sezonul de vară. A luat parte și la un turneu de promovare, însă a pierdut în fața Fnatic cu 3-2.

Sursa: Paris Saint-Germain (PSG)