LoL: Mid-Season Invitational 2017 – detalii

Sezonul acesta Riot a venit cu o noutate în eSports, împrumutată din sporturile tradiționale

Ieri Riot a fost anunțat sistemul de organizare al Mid-Season Invitational 2017, competiție susținută între Spring Split și Summer Split, la care vor lua parte inclusiv cele 13 echipe câștigătoare ale conferințelor de care aparțin.

Concursul va începe în câteva zile, pe 28 aprilie, și va dura aproximativ o lună, până pe 21 mai, locurile de desfășurare fiind São Paulo și Rio de Janeiro, în Brazilia.

Anterior acelui concurs însă, va fi susținută o rundă de calificări (Play-in) la care vor lua parte echipele din Japonia, Turcia, Asia de Sud-Est, Oceania, America de Sud, Brazilia, America de Nord și Comunitatea Statelor Independente.

În stabilirea echipelor care vor lua parte la Play-In, Riot a venit cu o noutate în eSports, împrumutată din sporturile tradiționale. Mai exact, este vorba de faptul că, în cadrul procesului de stabilire a participantelor la Play-In, au fost luate în considerare nu doar rezultatele dintr-un singur an sau doar de la anumite competiții, ci din ultimii doi ani, punându-se ceva mai mult accentv pe performanțele de la Worlds.

Astfel, echipele din conferințele care, statistic vorbind, stau mai slab, au fost incluse în Play-In. Din acest motiv în categoria echipelor care vor lua parte la Play-In nu a fost inclusă nicio echipă din Coreea de Sud, Europa și China datorită performanțelor în general mai bune decât ale echipelor din celelalte conferințe.

Echipele care vor lua parte la Play-In au fost deja împărțite în două grupe:

Sursa: LCS