LoL: Lista provizorie a echipelor care vor juca în NA LCS Spring Split 2018 – update

Echo Fox a fost acceptată, în timp ce Immortals a fost refuzată

Lista echipelor care vor juca în sezonul de primăvară nord-american din 2018 s-a mai mărit un pic prin adăugarea celor de la Echo Fox, o echipă care, decând a intrat în NA LCS, a avut rezultate destul de slabe. Echo Fox se alătura astfel unei liste care mai este compusă din Team SoloMid, Cloud9, Counter Logic Gaming, OpTic Gaming și Team Liquid.

Pe de altă parte, pe lista echipelor ale căror aplicatii au fost respinse a fost adăugata și Immortals, una dintre cele mai bune echipe de League of Legends din America de Nord din ultimii doi ani – de când a și întrat în NA LCS de altfel. Immortals a luat parte inclusiv la Worlds 2017, unde a fost eliminată în faza grupelor.

Aparent, motivul din spatele pierderii locului din NA LC ar fi îndoielile companiei Riot cu privire la finanțele Immortals, în virtutea faptului că această organizație a dedicat destul de mulți bani intrării în Overwatch League. Teoretic, costurile achiziționării atât a unui loc in Overwatch League, cât și a unui in NA LCS ar fi ajuns undeva la cifra de 30 de milioane de dolari – 20 de milioane pentru slotul din Overwatch League și zece pentru cel din NA LCS.

Echipele acceptate/refuzate în NA LCS:

Cifa de zece milioane de dolari pentru un slot în NA LCS a fost stabilită cu ocazia restructurării circuitului profesionist nord-american în luna iunie.

Sursa: ESPN