LoL: Evoluția EU/NA LCS Summer Split 2017

Schimbările din ultima săptămână

În conferința europeană, atât în grupa A, cât și în grupa B au avut loc mici schimbări de clasament. Astfel, în grupa A, G2 eSports a mai pierdut un loc, în favoarea Misfits, care acum are același număr de victorii ca și Fnatic, doar că un scor ceva mai slab. 

În grupa B, schimbarea s-a produs în fruntea clasamentului, H2k-Gaming preluând prima poziție grație victoriei din meciul cu Team Vitality. H2k a pierdut primul meci jucat cu Unicorns of Love, însă are un scor puțin mai bun, motiv pentru care e pe primul loc provizoriu.

Pe ultimele locuri se găsesc tot Ninjas in Pyjamas și Mysterious Monkeys, iar acest lucru e puțin probabil să se schimbe până la sfârșitul sezonului de vară. Deocamdată, ambele au câte patru înfrângeri din tot atâtea meciuri.

Situația anterioară:

Situația actuală:

În conferința nord-americană lucrurile sunt, în continuare, ceva mai echilibrate, chiar dacă ordinea echipelor s-a schimbat ușor comparativ cu săptămâna trecută. Astfel, pe primul loc a urcat Team Dignitas, care se află la egalitate de puncte cu CLG și cu Immortals, dar are o statistică mai bună.

Pe ultimele locuri se află tot FlyQuest eSports, Team Liquid și Phoenix1, fiecare cu câte cinci, respectiv șase – în cazul Phoenix1 – înfrângeri. Cu toate acestea, niciuna dintre aceste echipe nu trebuie să-și facă prea multe griji cu privire la retrogradare datorită planurilor Riot de a restructura circuitul competițional nord-american de League of Legends. Conform planurilor Riot, echipele care vor juca în NA LCS vor avea statutul de “parteneri permanenți” ai LCS nu datorită rezultatelor, ci dacă își vor putea permite să cheltuiască zece milioane de dolari (sau 13 în anumite cazuri) pentru achiziționarea unui slot în NA LCS.

Sursa: LCS