KeSPA nu mai este recunoscută de Comitetul Olimpic Coreean (COK)

KeSPA nu a îndeplinit niște standarde impuse în 2016

În urmă cu doi ani de zile, Coreea de Sud devenea prima țară în care eSport-ul era recunoscut drept sport olimpic de către organismul național împuternicit – în speță Comitetul Olimpic Coreean (COK). E drept, fusese recunoscut drept sport de gradul doi, fiind pus pe același nivel cu șahul, cursele auto sau polo. Asta deși cu greu ar fi indeplinit condițiile pentru așa ceva – de exemplu eSport-ul nu reprezintă o singură disciplină. În plus, ca urmare a acestei recunoașteri, KeSPA devenise și membru afiliat al COK.

De ieri însă, Comitetul Olimpic Coreean (COK) nu mai recunoaște statutul oficial al Korean e-Sports Association (KeSPA) datorită neatingerii unor standarde impuse în 2016. Conform acestora, KeSPA ar fi trebuit să înființeze asociații sportive în cel puțin nouă orașe din Coreea de Sud, lucru pe care organizația nu a reușit să-l facă.

Alături de KeSPA, alte 21 de organizații se află în aceeași situație. Practic, din cele 24 de organizații care anul trecut primiseră la dispoziție un an să atingă noile cerințe, doar două au reușit să facă acest lucru. Decizia nu ar trebuit, totuși, să afecteze statutul dobândit de eSport în 2015, ci doar pe cel al KeSPA.