Interviu cu Julia “juliano” Kiran

Julia "juliano" Kiran este cea mai titrată jucătoare de CS:GO

26676814915_0fd7683a5c_o

Casper “cadiaN” Møller vs Julia “juliano” Kiran

Despre Julia “juliano” Kiran

De naționalitate suedeză, Julia “juliano” Kiran este cea mai titrată jucătoare de CS:GO, având nouă turnee majore câștigate la activ, dintre care cele mai cunoscute sunt Intel Challenge Katowice, Copenhagen Games 2014 Female, Intel Challenge Katowice 2 și Copenhagen Games 2016 Female. Mai recent s-a remarcat în cadrul HTC 1vs1 Invitational, organizat de PGL, unde s-a remarcat într-o grupă din care au mai făcut parte jucători mult mai titrați precum Kenny “kennyS” Schrub de la Team EnVyUs, Shahzeb “ShahZaM” Khan de la Echo Fox și Casper “cadiaN” Møller de la Team Preparation.

Din ce echipe a facut parte

Julia “juliano” Kiran a jucat pentru echipe precum Bad Monkey Gaming, Games4u, WeRunThisPlace și, începând cu luna martie, pentru Team Secret.

 

Î: De ce crezi că echipele de sex feminin nu joacă împotriva celor echipe masculine?

R: Echipele feminine joacă împotriva echipelor masculine, cele mai multe dintre noi cel puțin. Toate antrenamentele noastre au loc împotriva echipelor masculine și luam parte la turnee și calificări vs echipe masculine cât de frecvent putem. Motivul din cauza căruia nu foarte mulți văd asta este că încă nu suntem suficient de bune pentru a concura împotriva echipelor de top.

 

Î: De ce crezi că nicio echipă de CS feminină nu este suficient de bună pentru a reprezenta o provocare pentru echipele masculine de top?

R: Cred că din cauza faptului că suntem forțate să rămânem echipe exclusiv feminine. Nu avem aceeași bază de selecție de jucători talentați. Este mai ușor să completezi rolurile în echipele de sex masculin, iar semi-echipele încă sunt formate din jucători extrem de talentați. În cazul în care totuși echipele ar fi amestecate, în opinia mea, lucrurile ar sta cu totul altfel.

 

Î: Crezi că echipele de sex feminin ar fi mai bune dacă ar juca mai des împotriva unor echipe de sex masculin?

R: Da. Nu suntem obișnuite să jucam meciurile oficiale împotriva echipelor de tier 2/3, așa cum facem acum. Am fost invitate la câteva ligi, care reprezintă un antrenament foarte bun pentru noi, și credem că de fiecare dată când jucăm, devenim mai puternice și mai încrezătoare. Așa că bineințeles că ajută, deși nu este vorba neapărat de a juca împotriva jucătorilor de sex masculin sau de sex feminin. Ci doar cu cât joci mai mult, cu atât înveți mai mult. Dar jucând împotriva echipelor mult mai puternice cu siguranță te impinge mai repede în procesul de învățare.

 

Î: Crezi că mai multe investiții financiare în CS-ul feminin ar ajuta (dacă da, de ce?):

R: Categoric da, pentru că acum este deja greu pentru un jucător semipro (de sex masculin) pentru a-și face loc, astfel încât doar vă puteți imagina cum este pentru o fată cu skill mare să intre pe scena de sex masculin, și într-o echipă decentă. Prin urmare, în opinia mea, trebuie să avem mai multe investiții financiare ca să putem aduce jucători buni de sex feminin în CS. Dar și pentru ca noi să fim în măsură să putem emite pretenții în fața echipelor masculine. În momentul de față vezi o mulțime de streamere de sex feminin, dar foarte puține fete care chiar încearcă să devină pro. Și asta se datorează faptului că “girl-streamers” câștigă mai mult decât noi, care jucam la nivel profesionist.

 

Î: Care crezi că ar trebui să fie rolul unui antrenor în CS:GO?

R: Există o mulțime de teorii cu privire la acest lucru. Îmi place ideea de a avea un antrenor ca IGL dar, de asemenea, cred că există și unele dezavantaje pentru că nu este în interiorul jocului, să joace. Dar eu cred că e o soluție foarte bună dacă nu ai în echipă pe cineva precum “FalleN” sau “pronax”, care sunt atât jucători buni, dar se și potrivesc perfect rolului de IGL. În caz contrar, dacă ai deja un IGL bun, antrenorul ar trebui să ajute prin vizionarea de demo-uri ale altor echipe și ajutând echipa cu lucruri pe care acestea ar trebui să se concentreze mai puțin.

 

Î: Crezi că ai putea juca într-o echipă dominată de bărbați?

R: Da. Am arătat că pot face acest lucru atunci când am jucat ca rezervă pentru alte echipe, și mi-ar plăcea să am șansa de a face acest lucru și de a dovedi ca fiind greșite o mulțime de stereotipuri.

 

Î: Ai vrea să joci într-o echipă dominată de bărbați?

R: Categoric, dacă aș crede în viitorul echipei, aș vrea să joc.

 

Î: Te-ar deranja să ne spui câteva lucruri despre cum te antrenezi?

R: Nu mă antrenez într-un anume fel, ci pur și simplu văd formarea mea ca pe un proces în cadrul căruia trebuie să mă îmbunătățesc continuu, de fiecare dată când joc sau când ma uit la un meci. Nu am nicio metodă secretă.

 

Î: Practici vreun sport?

R: Nu, dar am jucat fotbal timp de mai mulți ani.

 

Î: La ce turneu de CS:GO (ce turnee, în cazul în care există mai multe) ți-ai dori să joci și la care încă nu ai putut să faci acest lucru?

R: La ESL Cologne, nu am fost niciodată acolo și am auzit că scena este minunată!

 

Î: Care a fost cea mai mare dezamagire din CS:GO?

R: Cred că atunci când am pierdut în semifinale ESWC 2014. Eram campionii en-titre, dar am pierdut din cauza unei greșeli stupide, asta după ce am avut o revenire imensă de la 14-3 la 15-13. A fost sfâșietor.

 

Î: Ți-a afectat în vreun fel viața personală jucatul de CS:GO la nivel profesionist?

R: Ei bine, am avut unele mici probleme cu oamenii din viața mea, care nu prea au înțeles. Nu au înțeles niciodată ideea de juca pentru a-ți câștiga traiul, sau ca un hobby. A durat ceva timp și până când părinții mei au înțeles acest lucru. Dar, în linii mari, nu a afectat-o chiar atât de mult, pentru că îmi place jocul și a fost cu mine pe parcursul întregii mele copilării. Așa că n-am văzut acest lucru într-un mod negativ.

 

Î: A fost vreunul dintre jucătorii de sex masculin cu care ai jucat și în fața căruia ai câștigat, deranjat de faptul că a pierdut în fața unei fete?

R: Da, într-un fel competitivitatea și mentalitatea de a “pierde în fața unei fete” sunt, din păcate, mult mai grave decât pierderea în fața cuiva care este un jucător necunoscut.

 

Î: Pe ce hartă sau hărți (în cazul în care există mai multe) îți place să joci cel mai mult?

R: Îmi place foarte mult Mirage și mă bucur atât de mult să-l văd din nou în CS:GO, datorită faptului că a lipstit pentru o lungă perioadă de timp în 1.6.

 

Î: Ce arme îți place să folosești cel mai mult?

R: AK47 și USP-S, cu siguranță.

 

Î: Care este show-ul TV preferat?

R: Vampire Diaries … 🙂

 

Î: Ce alte lucruri îți place să mai faci, în afară de gaming desigur?

R: Îmi place să fiu cu câinele meu, el este cea mai mare iubire a vieții mele.

 

Î: Numește câțiva jucători de CS:GO al căror stil de joc îți place.

R: FalleN, Olof, Krimz, JW