Fnatic a obținut o sponsorizare de șapte milioane de dolari

Fnatic a format un parteneriat cu Raptor Group si cu Hersh Interactive Group

Fnatic a devenit una dintre cele mai bine finanțate organizații de eSport, după ce a reușit să obțină o sponsorizare de numai puțin de șapte milioane de dolari în urma formării unui parteneriat cu două entități.

Prima, denumită Raptor Group, are investiții în mai multe domenii precum divertisment, servicii financiare sau sport. De altfel, Raptor Group deține clubul de fotbal italian A.S. Roma și pe cel american de baschet Boston Celtics, printre altele. A doua entitate este Hersh Interactive Group, co-proprietar al clubului de baseball Houston Astros.

Conform anunțului publicat de Fnatic, banii vor fi utilizați pentru dezvoltarea resurselor umane deja existente, dar și pentru achiziționarea unora noi, cum ar fi psihologi sportivi. De asemenea, se intenționează accelerarea producției de echipamente de eSports.

Fnatic este a treia organizație majoră de eSport care reușeste să atragă fonduri importante. În urmă cu câteva zile și SK Gaming a format un parteneriat cu Huawei Group, iar în urmă cu exact o lună, NRG Esports a obținut o sponsorizare din partea autorității sportive din Washington D.C.

Sursa: Fnatic