Evoluția principalelor echipe chineze de Dota 2 (I)

Despre CDEC Gaming și LGD Gaming

China nu este doar una dintre țările cu cele mai numeroase echipe de Dota 2, dar și una dintre țările cu cele mai bune echipe de Dota 2. Indiferent de perioadă, China a avut aproape tot timpul cel puțin o echipă în clasamentele top 10. În momentul de față, de exemplu, GosuGamers a clasat nu mai puțin de patru echipe chineze în top 10: NewBee, Vici Gaming Reborn, LGD Gaming și Wings Gaming. Iar e-rankings.com a inclus trei echipe: LGD Gaming, EHOME și Vici Gaming.

Deși este evident faptul că metodologiile conceperii acestor clasamente pot fi supuse unor dezbateri îndelungate, cu toate acestea ele pot fi relevante în ceea ce privește tendința unei echipe sau a alteia. Pot fi relevante și la nivel de țară. Scopul graficelor de mai jos este de a vedea traseul competițional al principalelor echipe chineze, care echipă chineză a avut cel mai mult succes dea lungul timpului, dar și care este cea mai în formă în momentul de față.

CDEC Gaming

CDEC Gaming

Cu excepția a două momente la începutul lui 2015 și la începutul lui 2016, CDEC Gaming a avut o evoluție, în general, constantă. Într-o oarecare măsură și scăderile de formă înregistrate la începutul lui 2015 și 2016 pot fi justificate de o relaxare oarecum normală, care vine pe fondul sărbătorilor și a unei luni decembrie lipsită de competiții. Este adevărat, însă, și că CDEC Gaming a avut mai puțin competiții decât aproape toate celelalte echipe chineze, cu excepția EHOME. Prin urmare, e destul de logic ca graficul ei să nu arate fluctuații atât de mari ca în cazul celorlalte echipe. Oricum, trendul celor de la CDEC Gaming este, în momentul de față unul de scădere.

CDEC Gaming summary

 

LGD Gaming

LGD Gaming

Cotată destul de bine dea lungul timpului, LGD Gaming este totodată și ușor supraevaluată. Asta datorită faptului că a avut fluctuații destul de mari dea lungul timpului, dar și datorită faptului că majoritatea poziționărilor în rândul primelor patru echipe au fost înregistrate la competiții interne. Or, e destul de logic ca o competiție majoră internă să fie mai slabă decât una majoră internațională. Tendința echipei este de creștere, în principal datorită locului trei obținut la StarLadder i-League Invitational, rămânând de văzut ce rezultat va avea la The Manila Major.

LGD Gaming summary

În partea următoare va fi prezentată situația Invictus Gaming și Vici Gaming.

Citește și: