Evoluția principalelor echipe chineze de Dota 2 (III)

Despre Newbee și EHOME

Aceasta este a treia parte a seriei de articole al cărei scop este de a analiza traseul competițional al principalelor echipe chineze, de a vedea care echipă chineză a avut cel mai mult succes dea lungul timpului, dar și care este cea mai în formă în momentul de față. Această parte este dedicată echipelor Newbee și EHOME, urmând a fi încheiată cu niște scurte concluzii. Părțile anterioare au fost dedicate echipelor LGD Gaming, CDEC Gaming, Invictus Gaming și Vici Gaming.

Newbee

Newbee

Newbee s-a bucurat de o forma relativ bună în primul an de existență – perioadă care a culminat cu câștigarea The International 4 –, dar începând cu 2015 a cunoscut a scădere abruptă, care s-a menținut pe parcursul întregului an. De altfel, Newbee nu a câștigat nicio competiție în 2015, având doar clasări slabe sau mediocre. De abia la începutul acestui an echipa a ocupat un loc doi, la Shanghai Major și, mai recent, un alt loc doi la EPICENTER. Ambele sunt insuficiente pentru ca Newbee să fie inclusă în rândul primelor zece echipe – darămite pe locul doi.

Newbee summary

 

EHOME

EHOME

Contrastând cu Vici Gaming, EHOME este probabil cea mai supraestimată echipă chineză. Pe lângă faptul că are cele mai puține competiții majore câștigate, are și cele mai puține clasări pe locurile doi, trei și patru. Cu toate astea, s-a bucurat de multă atenție din partea organizatorilor de competiții, fiind inclusă frecvent în top 10 – chiar pe prima poziție la un moment dat. Ce-i drept însă, că EHOME a avut pe parcursul lui 2015 un parcurs relativ constant și ceva mai previzibilă decât în cazul celorlalte echipe chineze. Trendul a fost întreupt la începutul acestui an când, după două rezultate foarte bune la Shanghai Major și MarsTV Dota 2 League Winter 2015, EHOME a avut clasări foarte slabe la Shanghai Major și ESL One Manila 2016. În plus, lipsește și de la The Manila Major 2016.

EHOME summary

 

Concluzii

În lumina cifrelor prezentate mai sus, dacă este să facem un clasament al echipelor chineze, atunci acesta ar arăta astfel:

Clasament

 

A fost luat în calcul numărul total de turnee importante la care echipele au participat, numărul total de clasări în rândul primelor patru echipe, dar și clasările în sine. Iar perioada acoperită a fost ianuarie 2014 până în prezent. Evident, aici nu este vorba de cea mai bună echipă chineză a momentului, ci doar cea care a înregistrat cele mai mari performanțe dea lungul timpului.

 

Citește și: