Evoluția echipelor nord-americane de CS:GO (ianuarie 2015-aprilie 2016) – II

Cum au evoluat Luminosity și Cloud9 în ultimul an

În prima parte am analizat evoluția din turneele majore a celor de la Team Liquid și Counter Logic Gaming, pentru ca acum să facem același lucru pentru Luminosity Gaming și Cloud9. La sfârșit voi trage, de asemenea, și o serie de concluzii cu privire la situația reală indicată de cifrele rezultate.

LG

Graficul rezultatelor obținute de Luminosity Gaming la turneele Major și Premier în intervalul ianuarie 2015 – aprilie 2016, atât la turneele regionale, cât și la cele internaționale.

LG1

 

c9

Graficul rezultatelor obținute de Cloud9 la turneele Major și Premier în intervalul ianuarie 2015 – martie 2016, atât la turneele regionale, cât și la cele internaționale.

c92

 

Concluzii

Este destul de clar că toate cele patru echipe nord-americane au avut un traseul competițional foarte fluctuant, mai ales în ce privește competițiile internaționale. Pe lângă lipsa de constanță, mai poate fi constată și o lipsă cronică de victorii la turnee majore internaționale, cu excepția notabilă a celei de la MLG Columbus 2016 obținută de Luminosity Gaming. În rest, aproape toate turneele câștigate sunt doar turnee regionale, la care, de principiu, nu ar fi avut cineva altcineva să câștige decât una dintre aceste patru echipe – au mai existat și excepții însă. Acest lucru în sine, este un indicator al faptului că, per ansamblu, valoarea conferinței nord-americane nu a crescut semnificativ, ci doar a devenit mai polarizată. Una peste alta, doar o victorie majoră – adică cea de la MLG Columbus 2016  – este insuficientă pentru orice echipă să fie inclusă în primele cinci echipe din lume și chiar și în primele zece. Asta pentru ca sunt echipe care în ultimele 12 luni au avut rezultate mult mai bune și mai constante, echipe precum Fnatic, Astralis, Natus Vincere, Team EnVyUs, Virtus.pro, Ninjas in Pyjamas sau Team Dignitas.

Ăn ce le privește pe principalele echipe nord-americane, anul trecut Cloud9 a avut o creștere vizibilă preponderent pe parcursul verii, după care au început să scadă, pentru ca acum să fie la un nivel destul de redus. A urmat o ușoară creștere a celor de la Team Liquid, însă nici aceea nu a fost de durată. În sfârșit, în prima parte a acestui an a fost constatată o creștere a celor de la Luminosity, care însă deja dă semne de scădere. În ce-i privește pe cei de la Counter Logic, aceștia au fost tot timpul inconstanți.