Este oficial: Intel și AMD colaborează pentru un procesor Intel Core H-series

Nvidia iese în pierdere

A fost anunțat oficial că Intel și AMD au intrat în parteneriat pentru dezvoltarea unui nou procesor din seria Intel Core H-Series, din generația a opta, destinat integrării în laptopuri.

Intel dorește să aibă un CPU cu putere grafică superioară, ceva ce AMD știe cu siguranță să furnizeze. Concret, Intel dorește ca laptopurile sale să aibă o grosime maximă de 16mm, nu 26mm, cât este media acum. Dezideratul poate fi împlinit prin renunțarea la plăcile video discrete, ale căror sarcini vor fi preluate de procesor. Procesorul ar urma să folosească memoria HBM2 și nucleu GPU Radeon, un ansablu care ar scădea la jumătate spațiul ocupat din placa de bază.

De partea cealaltă, AMD declară că dorește să ofere gamerilor și a creatorilor de conținut laptopuri subțiri și puternice care să poată rivaliza puterea plăcilor video de sine destinate desktopurilor.

Dacă vi se pare că Intel și AMD doresc să o scoată pe Nvidia din peisajul laptopurilor (și nu numai?), nu sunteți singuri.

Tags: , ,

9 Comentarii [+] Adaugă un comentariu

 1. Terror a scris:

  Poate se enerveaza Nvidia si incepe sa scoata procesoare 🙂

 2. Alberto a scris:

  Ăsta I inteputul unui razboI civil

 3. Marius a scris:

  Ulrabook de gaming in viitor 😀 Asa da, nu vreau sa umblu cu dita mai laptopturile de 2/3 kg dupa mine pentru asta. Placile video sa le lasam pentru sisteme desktop / aio / miniPC.

 4. ionel a scris:

  marius? laptop si gaming? asta e antonim !!!! nu exista laptop de gaming decent in ziua de azi! degeaba ai super componente daca sistemul de racire e zero…se incinge,se restarteaza,intra in Thermal throttling si aia ia fost.

 5. Kiki a scris:

  Nu au cum sa se apuce si altii de procesoare desktop. Din ce stiam cei doi de mai sus au si monopol pt arhitectura x86

 6. krauss a scris:

  ionel, te contrazic! Am un Acer Predator, si crede-ma, face fata cu brio!

 7. Vali a scris:

  Retro, tu ori ne trolezi ori
  “lapturile sale”
  “laptoruri subțiri”
  Ai o problema cu “laptatele” sau tocmai te alerga ursu prin cabana cand ai tradus stirea?

 8. Retro8 a scris:

  M-ai prins, Vali, cuvântul „laptop” este kriptonita mea.

Adaugă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Încurajăm cititorii ComputerGames.ro să ne raporteze orice abuz în comentariile publicate pe site.