ELEX a fost lansat, iar gamerii îl consideră un diamant nefinisat

Blast from the past

Piranha Bytes a lansat aseară ELEX pe PC, PS4 și Xbox One, titlu RPG care ar trebui să aducă studioului gloria din zilele seriei Gothic și, în mai mică măsură, al seriei Risen.

Publicațiile majore nu s-au înghesuit să ofere recenzii, iar puținii critici care au analizat jocul nu au fost impresionați, în principal din cauza luptelor melee dubioase (trademark Piranha Bytes), vocilor proaste (joc făcut de nemți, nu-i o surpriză) și a graficii mediocre.

Cu toate acestea, gamerii care au crescut cu seria Gothic au doar cuvinte de laudă la adresa lui ELEX, cu toate că recenziile Steam stau doar la 75% pozitive. Printre punctele forte se numără: startul încet al poveștii, inamicii al căror nivel chiar contează în lupte, facțiuni importante în dinamica jocului, locațiile unice, hartă imensă și bogată, mix interesant între fantasy/gotic/SF, faptul că jucătorii vor porni de jos cu scopul de a-și face un nume, dar și prezența jet-pack.

Cât timp puteți trece cu privirea animațiile slabe, dialogurile adormite și unele texturi de nivelul lui Skyrim, se pare că ELEX este un RPG de nivelul lui Gothic.

Pagina Steam este aici.