Dota 2: Echipele cu cele mai mari șanse la câștigarea The International 2017 (I)

Care sunt echipele cu pornesc cu cele mai mari șanse?

Aceasta este prima parte dintr-o serie de două articole menite să analizeze echipele cu cele mai mari șanse la câștigarea celei mai importante competiții de Dota 2 a anului și totodată, celei mai bine premiate competiții de eSport. Prima parte va fi dedicată analizării Evil Geniuses, OG și Virtus Pro, pentru ca a doua parte să fie dedicată Team Liquid, Invictus Gaming și Newbee.

Ediția de anul acesta se anunță a a fi cea mai interesantă de până acum, nu atât datorită fondului de premii record pentru eSports, cât datorită numărului mare de echipe care au șanse reale la câștigarea acestei competiții.

În momentul de față există cel puțin șase echipe de Dota 2 cu șanse foarte mari de a câștiga Competiția. Asta nu înseamnă că surprize nu pot apărea, așa cum,  de exemplu, s-a întâmplat la ediția de anul trecut – câștigată de Wings Gaming – și parțial și la cea din 2014 – câștigată de Newbee. Cu toate astea, judecând după modul în care au decurs lucrurile, este foarte greu de crezut că niciuna dintre aceste cinci echipe nu va câștiga The International 2017. Aceste echipe sunt fiind Team Liquid, Evil Geniuses, OG, Virtus Pro, Newbee și Invictus Gaming. Acestora o mai putem adăuga și pe Team NP, care a avut câteva rezultate bune anul acesta, dar care păstrează totuși șanse mult mai mici decât primele șase. Iar acum le vom analiza pe rând, luând în calcul cel mai relevant indicator: performanțele din ultimele 12 luni.

Grafic comparativ al evoluțiilor din ultimele 12 luni ale Evil Geniuses, OG și Virtus Pro:

NOTĂ: Turneele de calificare au fost excluse.

Evil Geniuses

Evil Geniuses are cele mai multe competiții câștigate în ultimele 12 luni, chiar dacă nu au fost și cele mai importante – acel merit le revine celor de la OG. Este, totodată, și cea mai constantă echipă, indiferent de schimbările de lot reușind să obțină o clasare în primele patru – de vreo două ori și în primele șase. În plus, dintre toate echipele de Dota 2, a avut și cele mai bune rezultate la The International. Acești doi factori fac ca Evil Geniuses să fie principala candidată la câștigarea competiției. Evil Geniuses pare totuși să aibă probleme destul de mari în a se adapta stilului de joc al celor de la OG. Prin urmare, o posibilă întâlnire cu aceasta în fazele ulterioare ale competiției ar putea duce la eliminarea ei.

Rezultate notabile din ultimele 12 luni:

OG

Este clar cea mai bună echipă a acestui an, cel puțin până acum, nu atât prin numărul competițiilor câștigate, cât prin importanta rezultatelor la cele mai importante dintre ele. Tot anul acesta a stabilit și un record care cu greu va putea fi doborât: câștigarea a trei din cele patru major-uri organizate de Valve. OG are totuși o mică slăbiciune importantă: nu este la fel constantă precum EG, având perioade foarte bune, urmate de perioade presărate cu rezultate destul de slabe sau mediocre. Două exemple în acest sens le constituie locurile 5-6 de la The Manila Masters și 7-8 de la EPICENTER 2017, ambele obținute în lunile ce au precedat the Kiev Major 2017 cea mai importantă competiție a primei părți a acestui an, pe care a și câștigat-o. Un alt exemplu stă chiar în parcursul de anul trecut, chiar de dinainte de The International 2016. După ce a avut clasări numai în primele patru la șase competiții consecutive, OG a obținut un dezamăgitor loc 9-12 la The International 2016. Lipsa de consecvență este și  motivul pentru care OG pornește cu șansa a doua.

Rezultate notabile din ultimele 12 luni:

Virtus Pro

Dintr-un anumit punct de vedere, echipa de Dota 2 a Virtus Pro se aseamănă celei de CS:GO: este inconstantă. În plus, nu are o experiență tocmai fericită cu competițiile The International. Cu toate acestea, Virtus Pro se numără printre cele mai bune 3-4 echipe de Dota ale acestui an, grație câtorva victorii și locului doi la The Kiev Major 2017. Iar asta o califică să fie una dintre favorite. Imprevizibilitatea acestei echipe poate însemna ori obținerea unui loc foarte bun – ori poate chiar câștigarea ei – sau clasarea pe un loc mediocru-slab. În principiu, nimic nu ar fi surprinzător de la Virtus Pro.

Rezultate notabile din ultimele 12 luni:

Rezultate obținute la competițiile The International:

Clasament estimativ la The International 2017: 

Articol similar