EA și Disney în microtranzacțiile din Star Wars: Battlefront 2

Și NFS Payback este implicat

EA și DICE lansau săptămâna trecută Star Wars: Battlefront 2, iar microtranzacțiile din acest joc urmau să stârnească furia fanilor, dezamăgiți de agresivitatea cu care au fost implementate.

După ce gamerii au luat cu asalt postul reddit unde DICE explica microtranzacțiile, supărați că deblocarea eroilor dura până la 80 ore prin gameplay, EA urma să dezactiveze microtranzacțiile. Recent, ele au fost reintroduse, fiind acum necesare doar 24 ore pentru deblocare. În rest, costul microtranzacțiilor a rămas același.

Disney, compania care deține IP-ul Star Wars, nu este însă deloc mulțumită de controversele din jurul jocului. Mai mult, se pare că Disney a venit cu ideea de dezactiva microtranzacțiile:

Star Wars pune fanii pe primul loc, fie că e vorba de Battlefront sau oricare altă experiență Star Wars.

(Discuția de vineri cu EA) a avut rolul a sublinia nemulțumirea directorilor Disney cu privire la controversele din jurul proprietății de vază a companiei.

La începutul săptămânii, și Need for Speed: Payback a primit o remodelare a microtranzacțiilor. Acum, jucătorii vor acumula mai multe puncte Rep și Bank, cu care pot cumpăra și îmbunătăți mașinile lor, pentru ca necesitatea cumpărării lor cu bani reali să fie mai redusă.