Dota 2: Team Liquid a câștigat The International 2017

Team Liquid este câștigătoarea The International 2017 după ce, în finală, a trecut de Newbee cu 3-0 la general

Team Liquid este câștigătoarea The International 2017 după ce, în finală, a trecut surpinzător de ușor de Newbee cu 3-0 la general. Liquid a obținut astfel a cincea victorie la o competiție majoră anul acesta fiind, fără niciun dubiu, cea mai bună echipă a momentului. Cel mai probabil că așa va rămâne până la sfârșitul anului, indiferent ce alte rezultate va mai obține. Liquid a mai câștigat StarLadder i-League CS:GO StarSeries Season 3StarLadder i-League Invitational 2Epicenter 2017 și Dreamleague Season 7. Iar încasările au ajuns până la 11,475,251 USD.

Însă și Newbee are un motiv de laudă, anume faptul că este prima echipă care ajunge în două finale The International. Newbee a mai jucat finala competiției din 2014, pe care a și câștigat-o de altfel. E drept, pe-atunci avea altă echipă. Nu este, însă și echipa cu cele mai bune rezultate la această competiție. Cu două locuri trei și un loc întâi, toate obținute la trei ediții consecutive – din 2014, 2015 și 2016 – acel merit le revine celor de la Evil Geniuses.

LGD Gaming, cea mai performantă organizație din concurs

În ce privește LGD Gaming, echipele organizației chineze nu doar că au surprins un pic prin rezultatele obținute – mai ales prin cele ale LGD.ForverYoung -, ci s-au aflat și la un pas de a stabili un mic record, anume de a avea două echipe în finala celei mai importante competiții de Dota 2 a anului. Chiar și-așa, un mic record tot au stabilit întrucât au ocupat locurile trei și patru, fiind practic, cea mai performantă organizație din concurs. În plus, s-a ales cu câștiguri totalizand 4,304,225 USD. LGD Gaming este totodată, și singura echipă din lume care a reușit să se claseze în primele patru echipe la patru ediții de internațional.

Rezumatul playoff-urilor:

LGD.Forever Young, revelația competiției

Cea mai mare surpriză a competiției a fost totuși LGD.Forever Young, o echipă care, anterior The International 2017, nu spunea mare lucru. Într-adevăr, câștigase Mars Dota 2 League 2017 chiar înainte de internațional însă…cam atât. De fapt, performanțele ei la competițiile internaționale puteau fi caracterizate, cel mult, drept modeste, ea încadrându-se, mai degrabă, în categoria echipelor cu șanse comparabile cu cele ale iG Vitality. Este adevărat că The International are o mică tradiție în a avea pe primele locuri echipe care până atunci nu spuseseră mare lucru. Probabil că cel mai concret exemplu îl constă victoria de anul trecut a celor de la Wings Gaming. Dar ar mai fi și locul doi obținut de CDEC Gaming la ediția din 2015, locul întâi obținut de Alliance în 2013 sau locul doi ocupat de Digital Chaos anul trecut. Și exemplele ar mai putea continua.

OG și Evil Geniuses, decepțiile competiției

OG a fost, și anul acesta, cea mai mare decepție a competiției. La fel ca și în 2016, deși a câștigat cele mai importante competiții de Dota din afara The International, OG pare să fi fost, din nou, prinsă într-o formă slabă. Ce-i drept, rezultatul de anul acesta este o îmbunătățire față de cel din 2016, atunci când OG s-a clasat în rândul echipelor 9-12. Acum s-a clasat pe un loc 7-8. OG nu s-a comportat bine în nicio fază a competiției. A ocupat locul cinci în grupa B, ajungând în lower bracket, unde a câștigat doar trei meciuri.

O altă echipă care s-a comportat cu mult sub așteptări – posibil chiar mai mult decât OG – a fost Evil Geniuses. Aceasta a reușit să obțină un loc în upper bracket pe care l-a pierdut, însă, chiar după primul meci, chiar în fața finalistei Newbee. Ulterior a pierdut și în fața Team Empire, fiind astfel eliminată din concurs. Împreună cu rezultatul de la ediția din 2012 – unde a ocupat tot un loc 9-12 –, cel de anul acesta este cel mai slab decând participă la The International. Și foarte probabil, vom vedea schimbări de lot în perioada imediat următoare.

Împărțirea premiilor:

Câștigătoarele competițiilor The International:

Sursa: The International 2017