CS:GO: Despre FlipSid3 Tactics

FlipSid3 Tactics este o organizație nord-americană care și-a făcut intrarea în circuitul profesionist de CS:GO în primăvara anului 2014

FlipSid3 Tactics este o organizație nord-americană care și-a făcut intrarea în circuitul profesionist de CS:GO în primăvara anului 2014. Și putem spune că de-atunci s-a remarcat în principal prin două lucruri: primul ar fi  faptul că nu a reușit niciodată să intre în rândul celor mai bune echipe din lume – fără însă să fie nici o echipă chiar slabă. Iar al doilea lucru ar fi faptul că, în ciuda numeroaselor schimbări de componență făcute, nu a reușit să-și formeze un lot care să o aducă în rândul echipelor de top – deși ocazional a fost inclusă în rândul acelora de diferite clasamente.

FlipSid3 Tactics în 2014

Fără sa fie un an foarte activ, 2014 a fost petrecut preponderent cu participări la competiții minore, la care, în general, a avut rezultate destul de bune. A luat parte și la câteva competiții majore, precum DreamHack Winter 2014 și DreamHack Summer 2014, însă la toate a avut rezultate slabe sau, cel mult, mediocre. Din motivele enumerate mai sus și veniturile au fost sub 10,000 USD.

 

FlipSid3 Tactics în 2015

În 2015 FlipSid3 Tactics a început să se facă cât de cât remarcată mai întâi prin triplarea numărului de participări comparativ cu 2014, și prin înmulțirea participărilor la competiții majore – chiar dacă în cadrul lor nu a avut și rezultate neapărat bune.

Primul rezultat promițător la o competiție majoră a venit la un an de la intrarea în circuitul competițional de CS:GO, în cadrul Copenhagen Games 2015, unde a obținut locul patru. Câteva luni mai târziu au mai venit două semi-succese, primul la StarLadder StarSeries XIII, iar al doilea la Electronic Sports World Cup (ESWC) 2015. La ambele s-a clasat în primele patru.

Datorită factorilor enumerați mai sus și veniturile echipei s-au îmbunătățit, ajungând în jurul cifrei de 60,000 USD, de șase ori mai mari decât în 2014, însă foarte mici comparativ cu ale altor echipe.

 

FlipSid3 Tactics în 2016

Performanțele echipei de anul trecut au fost chiar mai slabe decât cele din 2015. Echipa a participat și la ceva mai puține competitii decat in 2015.

Dar cu toate astea, pe fondul creșterii premiilor din eSports, veniturile s-au triplat din nou, ajungând în jurul cifrei de 165,000 USD. Este și greu de spus care este cel mai bun rezultat obținut de FlipSid3 Tactics în 2016, dar probabil că ar fi clasarea în rândul echipelor de pe locurile 5-8 la ESL One Cologne 2016.

Graficul evoluției FlipSid3 Tactics în intervalul 2014-2016:

 

FlipSid3 Tactics în 2017

De abia anul acesta FlipSid3 Tactics a reușit să înregistreze primul său succes major, câștigând DreamHack Leipzig 2017. E drept, în ciuda faptului că a fost o competiție marca DreamHack, a fost una la care nu a luat parte nicio echipă de prim-rang. Tot atunci a câștigat și cel mai mare premiu de când se află în circuitul de CS:GO, 50,000 USD. După acest prim – și deocamdată singular – succes, rezultatele au intrat pe traseul obișnuit, echipa ratând calificarea la StarLadder i-League StarSeries Season 3, neintrând în calificările europene Esports Championship Series Season 3 și necalificându-se nici la DreamHack Austin 2017.

Graficul evoluției FlipSid3 Tactics în prima parte a anului 2017:

FlipSid3 Tactics, o echipă instabilă

Din acest punct de vedere, FlipSid3 Tactics poate fi alăturată lejer unor echipe precum Team Liquid, G2 eSports, mousesports sau Team Dignitas. Echipa a avut numai puțin de 19 jucători – punând la socoteală și rezervele/înlocuitorii temporari – în doar trei ani de zile. Prin urmare, era oarecum logic ca și performanțele ei să aibă de suferit.

Cele mai importante rezultate obținute de FlipSid3 Tactics în intervalul 2014-2017:

Articole similare