CS:GO: Situația grupelor de calificare ale Esports Championship Series Season 3 – update

Schimbările din ultima săptămână

După încă o săptămână de meciuri, Astralis a preluat conducerea conferinței europene, având, în momentul, de față nouă victorii și trei înfrângeri. Mousesports, de pe locul întâi, unde se afla săptămâna trecută, a coborât până pe locul cinci, în afara locurilor care permit calificarea în play-off-uri.

De o formă foarte bună pare să se bucure FaZe Clan, care deocamdată este singura echipă din competiție care nu are nicio înfrângere și care, cel mai probabil, va prelua conducerea conferinței europene. Și fnatic cunoaște o creștere de formă, prima oară făcându-se remarcată din acest punct de vedere în grupa de calificare europeană ESL Pro League Season 5. Rămâne, însă, de văzut dacă va reuși să ajungă la formă care a consacrat-o în 2014 și 2015.

În America de Nord, Cloud9 s-a distanțat mult de restul echipelor, având însă șapte, respectiv opt, meciuri în plus față de Team Liquid și Counter Logic Gaming, cele două echipă cu cel mai mare potențial de a prelua conducerea.

SK Gaming pare să aibă o ușoară scădere de formă, având cinci victorii și trei înfrângeri.

Pe ultima poziție se află tot Ghost Gaming (ex-Bee’s Money Crew) care este, în momentul de față, cea mai slabă echipă din competiție, având 12 înfrângeri din tot atâtea meciuri.

Faza calificărilor Esports Championship Series Season 3 va dura până pe 8 iunie, urmând ca primele patru clasate din fiecare conferință să meargă mai departe în finală.

Finala în sine se va desfășura la Londra, în intervalul 23-25 iunie și are un fond de premii de 750,000 USD.

Sursa: Esports Championship Series Season 3