CS:GO: Situația grupelor de calificare ale ESL Pro League Season 5 – update

Schimbările din clasament din ultima săptămână

În conferința europeană lider deja detașat este mousesports, care are șapte victorii și o singură înfrângere, în meciul cu Astralis. Pe locul doi se găsește Virtus Pro, care se află la egalitate de puncte cu North și cu FaZe Clan, dar are un scor mai bun. În ce-o privește pe aceasta din urmă, a reușit să revină după ce săptămâna trecută se găsea pe poziția a noua. 

Și Natus Vincere a reușit să recupereze patru locuri, în timp ce Fnatic a pierdut unul, iar Team EnVyUs a căzut până pe locul nouă.

În sfârșit, la coada clasamentului se găsesc tot HellRaisers, G2 eSports și Ninjas in Pyjamas. Acestea două din urmă practic nu mai au nicio șansă la calificarea în finală.

În conferința nord-americană pe primul loc a venit SK Gaming, lucru de altfel previzibil ținând cont că până săptămâna trecută era singura echipă din toată competiția care nu avea nicio înfrângere. Ce-i drept, și nivelul competițional din America de Nord este, în general, mai scăzut ca în Europa. Brazilienii au în momentul de față zece victorii. Ei sunt urmați îndeaproape de Team Liquid Cloud9 și de Cloud9, dar aceasta din urmă are două meciuri în minus față de Liquid.

Alte schimbări de clasament includ pierderea a două poziții de către OpTic Gaming, urcarea a trei locuri a celor de la NRG eSports și o ușoară urcare a celor de la Renegades.

La coada clasamentului se găsesc numai puțin de patru echipe, toate cu câte o singură victorie.

 

ESL Pro League Season 5 se desfășoară în intervalul 7 februrarie – 18 mai, urmând ca din fiecare divizie să meargă în finală doar primele șase clasate. 

Ediția anterioară a fost câștigată de Cloud9 care, în finală, a trecut de SK Gaming cu 2-1 la general.

Istoricul competițiilor ESL Pro League:

Untitled

Sursa: ESL Pro League Season 5