CS:GO: Professional Esports Association (PEA) pierde teren în fața ESL

Șase organizații nord-americane au decis să participe la competițiile ESL Pro League și nu la liga PEA

În ciuda ultimatumului dat de Professional Esports Association (PEA) în urmă cu aproape două săptămâni, șase organizații nord-americane au decis, în cele din urmă, să participe la competițiile ESL Pro League și nu la liga PEA. Deocamdată, însă, nu se cunosc și numele organizațiilor respective.

Este practic continuarea scandalului început cu două săptămâni în urmă în care 25 de jucători nord-americani au trimis către Professional eSports Association (PEA) o scrisoare prin care își manifestau nemulțimirea cu privire la faptul ca le fusese interzisă participarea la ESL Pro League. Recent-înființata organizație a răspuns prin a amenința că își va retrage banii rezervați CS:GO-ului și-i va investi în alt joc. În plus, o parte a jucătorilor care au semnat scrisoarea au fost dați afară din organizațiile pentru care jucau la acea dată.

Professional eSports Association (PEA) a fost înființată în toamna anului trecut, având rolul teoretic de a aduce “beneficii neașteptate jucătorilor”. Organismul a fost înființat de șapte dintre cele mai importante organizații de eSport din Statele Unite: Team Solomid (TSM), Cloud9, Team Liquid, Counter Logic Gaming (CLG), Immortals, NRG eSports și compLexity Gaming

Asociația ar urma să ofere jucătorilor asigurări de sănătate, împărțirea egală a câștigurilor din competiții între organizații și jucători – adică 50-50 –, un plan de investiții, un plan de retragere pentru jucătorii care doresc să facă acest lucru, și un control mai bun al politicii ligii.