CS:GO: PGL 2017 Kraków CS:GO Major Championship Series – detalii

Un milion de dolari și 16 echipe

În vară va avea loc unul dintre cele mai mari concursuri de CS:GO ale anului, PGL 2017 Kraków CS:GO Major Championship Series. Organizată de PGL, și urmând a avea finala în Cracovia, Polonia, competiția a fost segmentată în două părți, faza grupelor și cea a finalei. Calificările regionale și cele offline vor avea loc în intervalul 1 iunie – 2 iulie, după cum urmează.

Finala se va desfășura în perioada 16-23 iulie și va alinia la start 16 echipe. Jumătate din aceste locuri au fost deja ocupate de echipele invitate, restul de opt urmând a veni din calificări. Echipele invitate sunt:

Iar alte șapte echipe au primit invitații pentru calificările offline. Acestea sunt:

Concursul se va desfășura în TAURON Arena Kraków, o arenă inaugurată în 2014, cu o capacitate de până la 18,000 de persoane – triplu față de Sala Polivalentă din București -, în care de regulă s-au desfășurat evenimente sportive de hochey pe gheata, handbal sau de volei.

În sfârșit, fondul de premii va fi cel mai mare de la o competiție PGL și unul printre cele mai mari din circuitul de CS:GO, de un milion de dolari. Câștigătorul va pleca acasă cu numai puțin de jumătate din această sumă, fiind al doilea premiu ca mărime, după cel obținut de Team EnvyUs la World Electronic Sports Games 2016.

Pentru a rămâne la curent cu informațiile legate de competiție pot fi accesate următoarele surse: