CS:GO: Despre Team Liquid

Liquid a intrat în circuitul de CS:GO în 2015 prin preluarea fostului lot al Denial eSports

Team Liquid este una dintre cele mai cunoscute organizații de eSport nord-americane și, totodată, una dintre cele mai titrate din circuitul competițional de CS:GO de pe acel continent. Cu toate acestea, succesul ei a fost destul de limitat la nivel internațional, mai mereu având probleme mari în meciurile jucate împotriva echipelor europene. Liquid este, în același timp, și una dintre cele mai instabile echipe nord-americane din punctul de vedere al componenței.

Team Liquid în 2015

Liquid a intrat în circuitul de CS:GO în 2015 prin preluarea fostului lot al Denial eSports. Dar rezultatele imediate au fost…amestecate, motiv pentru care organizația a realizat primele schimbări de componență destul de rapid. A urmat o perioadă ceva mai bună, în care a avut poziționări bune la câteva competiții în general minore, însă pe fond, echipa nu a avut rezultate spectaculoase. De exemplu, cel mai bun rezultat al anului a fost un loc întâi obținut în conferința nord-americană a ESL ESEA Pro League Season 2.

Anul 2015 a fost și anul în care, Liquid a luat parte la destul de multe competiții – 25 la număr -, având însă 146,200 USD ca venituri și doar patru competiții câștigate. De altfel, competițiile câștigate în 2015 au fost și singurele de până acum.

În alte cuvinte, a avut o eficiență destul de scăzută în acel an.

 

Team Liquid în 2016

Pe scurt, în 2016, Liquid a luat parte la ceva mai puține competiții decât în 2015, necâștigând niciuna, dar înregistrând totuși venituri de patru ori mai mari decât în anul anterior.

Asta s-a datorat unui cumul de factori. în primul rând faptului că fondurile de premii au înregistrat o creștere semnificativă în acel an. Și în al doilea rând faptului că a obținut câteva poziționări bune la niște competiții importante. Dintre aceste poziționări demne de menționat sunt câte un loc 3-4 la MLG Major Championship Columbus și la ESL One New York 2016, dar mai ales locul doi obținut la ESL One Cologne 2016. Veniturile i-au fost sporite chiar și de rezultatele mediocre, precum cele de la ESL Pro League Season 3 și de la Esports Championship Series Season 1 – locul 5-6 la ambele – sau de la ESL Pro League Season 4 locul 7-8. Ca tendință  a performanțelor, Liquid a înregistrat o scădere comparativ cu 2015.

 

Team Liquid în 2017

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și cu cea a celei de acum doi ani, rezultatele de anul acesta sunt mai slabe. Deci de tendința de scădere a performanțelor s-a menținut. Liquid a avut rezultate mediocre la DreamHack Austin 2017 și la cs_summit, și un rezultat slab la ELEAGUE 2017.

Această tendință, cel mai probabil, se va păstra și pe parcursul restului anului. Cu toate acestea Team Liquid foarte probabil că va rămâne una dintre echipele de top ale continentului nord-american. Este adevărat, și într-un sistem competițional regional mai slab decât cel european, acolo unde Liquid s-ar număra mai degrabă în rândul cu șansa a doua sau chiar a trei la competițiile majore.

Graficul evoluției Team Liquid în intervalul 2015-2016:

Team Liquid, o echipă instabilă

Deși se află în circuitul competițional de CS:GO de doar doi ani și câteva luni, Liquid a reușit să facă numai puțin de 17 transferuri. E adevărat, punând la socoteală nu doar jucătorii, ci și analisștii și antrenorii. Cele mai multe schimbări le-a făcut în 2016, fiind posibilă o conexiune între numărul mare de transferuri și rezultatele mai slabe decât cele din 2015. Și anul acesta a făcut două transferuri.

Cele mai importante rezultate obținute de Team Liquid în intervalul 2015-2016:

Articole similare