CS:GO: Cronologia scandalului în care a fost implicată Professional eSports Association (PEA)

Episodul PEA, pe bucăți

8 septembrie 2016este anunțată înființarea Professional eSports Association (PEA). Din ea fac parte Team Solomid (TSM), Cloud9, Team Liquid, Counter Logic Gaming (CLG), Immortals, NRG eSports și compLexity Gaming. Teoretic, PEA ar urma să ofere jucătorilor asigurări de sănătate, împărțirea egală a câștigurilor din competiții între organizații și jucători – adică 50-50 –, un plan de investiții, un plan de retragere pentru jucătorii care doresc să facă acest lucru, și un control mai bun al politicii ligii. 

22 decembrie – un număr de 25 de jucători nord-americani înaintează o scrisoare prin care își arată nemulțumirea cu privire la faptul că Professional eSports Association (PEA) ar fi intenționat să îi forțeze să joace numai în liga sponsorizată de ea.

23 decembrie – Professional eSports Association (PEA) le oferă jucătorilor posibilitatea de a alege dacă să joace în liga PEA sau în ESL Pro League (EPL). În paralel însă, unele organizații – precum Team SoloMid de exemplu – trec la sancționarea disciplinară a unora dintre jucători.

25 decembrie – Professional eSports Association (PEA) îi pune pe jucători în situația de a alege între liga sponsorizată de ea și ESL Pro League (EPL).

5 ianuarie 2017 – șase echipe votează să joace în ESL Pro League (EPL) în locul ligii Professional eSports Association (PEA).

6 ianuarie – Professional eSports Association (PEA) anunță anularea propriei ligi de CS:GO.