LoL: Cele mai bune șase echipe de League of Legends din 2016 (I)

Despre SK Telecom T1, ROX Tigers și Royal Never Give Up

Acesta este prima parte dintr-o serie de două articole dedicate analizării celor mai bune șase echipe de League of Legends din 2016. În prima parte vor fi analizate SK Telecom T1, ROX Tigers și Royal Never Give Up, pentru ca în a doua parte să fie analizate Edward Gaming, H2k-Gaming și Samsung Galaxy.

Worlds 2016 tocmai s-a încheiat SK Telecom T1 câștigând și ediția de anul acesta.

Deși nu există dubii în ce privește ocupanta primei poziții, lucrurile stau ceva mai diferit în privința celorlalte echipe. Asta pentru că circuitul de League of Legends nu are un număr foarte mare de competiții majore internaționale, fiind dificil să concepi o ierarhie durabilă. Sigur, Worlds 2016 este un moment bun pentru a concepe o astfel de ierarhie, însă nici aceasta nu poate să fie valabilă un an întreg.

Dar deocamdată, pe baza evoluțiilor din campionatele regionale, dar și pe baza evoluțiilor din competițiile majore internaționale, acestea sunt primele șase echipe ale lumii:

 

  • SK Telecom T1 (clasare pe locul 1 la Worlds 2016)

Nu există nici cea mai mică îndoială că cea mai bună echipă din lume din 2015 încoace este SK Telecom T1. Sud-coreenii au fost mereu în primele trei echipe, la toate competițiile la care au luat parte în 2013, 2015 și 2016. În plus, au câștigat Worlds de trei ori, în 2013, 2015 și 2016. Înainte de Worlds 2016 a putut fi constată o ușoară scădere de formă, echipa ocupând locul 2 în Summer Split și locul 3 în play-off-uri. Scăderea de formă nu a fost însă confirmată și la Worlds 2016, unde a piedut doar un meci.

                                        Graficul evoluției în intervalul aprilie 2015-septembrie 2016

sk-telekom

  • ROX Tigers (clasare pe locurile 3-4 la Worlds 2016)

ROX Tigers a fost principalul competitor al celor de la SK Telecom T1 pe plan intern, câștigând și Spring Split-ul, și Summer Split-ul și play-off-urile sezonului de vară. Iar în play-off-urile sezonului de primavară s-a clasat pe a doua poziție. Creșterea de formă a echipei a fost cu atât mai spectaculoasă, cu cât 2015 a fost un an bunicel, dar lipsit totuși de vreun titlu. Cel mai bun rezultat al Rox Tigers în 2015 a fost ocuparea locului doi la Worlds 2015. Cu toate acestea, la Worlds 2016, echipa s-a lovit de SK Telecom T1 în semifinală, întâlnire pe care a și pierdut-o, iar cu ea și orice șansă de a deveni cea mai bună echipă la nivel mondial în acest an.

                                      Graficul evoluției în intervalul martie 2015-septembrie 2016

rox-tigers

  • Royal Never Give Up (clasare pe locurile 5-8 la Worlds 2016)

Royal Never Give Up a fost înființată relativ recent, mai exact la mijlocul lui 2015, și a avut un început mai dificil, clasându-se foarte slab la primul Split la care a participat. De fapt, a fost chiar pe punctul de a fi scoasă din prima divizie valorică.

Lucrurile s-au schimbat drastic în 2016, Royal Never Give Up câștigând rapid un loc fruntaș pe plan național, dar și la nivel internațional. Anul acesta însă a fost clar una dintre cele mai bune echipe chineze, la mare competiție cu Edward Gaming. Echipa și-a câștigat în două rânduri grupa din cadrul LPL Spring Split, a câștigat Spring Split-ul și a ocupat locul doi la Summer Split, după Edward Gaming.

Ce le-a lipstit celor de la Royal Never Give Up însă, au fost participarile la competiții internaționale – care oricum sunt destul de rare. Iar acolo unde a participat a avut mereu ghinionul să pice cu sud-coreenii de la SK Telecom T1, în fața cărora a și pierdut.

                                       Graficul evoluției în intervalul august 2015-octombrie 2016

royals

 

 

grafic-general